Life

El este românul care s-a înscris la facultate la 88 de ani. Aurel Voicu a început un program de master. ”Aveam nevoie de specializare”

El este românul care s-a înscris la facultate la 88 de ani. Aurel Voicu a aplicat la un program de masterat în Alba Iulia.
06.04.2023 | 14:10
El este romanul care sa inscris la facultate la 88 de ani Aurel Voicu a inceput un program de master Aveam nevoie de specializare
El este românul care s-a înscris la facultate la 88 de ani. Foto: cugirinfo.ro
ADVERTISEMENT

El este românul care s-a înscris la facultate la vârsta de 88 de ani! Aurel Voicu s-a apucat de școală la această vârstă spunând că are nevoie de specializare.

El este românul care s-a înscris la facultate la 88 de ani

Bărbatul din orașul Cugi, județul Alba, a început un program de master la Universitatea din Alba Iulia, la Facultatea de Istorie.

ADVERTISEMENT

Aurel Voicu  are o misiune foarte importantă pe care a început-o după ieșirea la pensie. Bărbatul s-a dedicat pentru realizarea unui muzeu al orașului său și pentru a putea continua colaborarea cu Centrul Cultural Cugir a fost nevoie să se înscrie la un program de masterat.

Aurel Voicu a fost primar în două mandate la Cugir, dar și viceprimar. De asemenea, a înființat o asociație pentru realizarea unor momente. Aurel Voicu s-a ocupat de înființarea primului muzeu al orașului.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că are deja 3000 de exponate și a fost dermarat procesul de acreditare ca muzeu, care va fi dobândit până la finalul anului.

„Am realizat la Cugir un număr de 15 săli care cuprind peste 3.000 de exponate, unele de valoare națională. A fost demarat și procesul de acreditare ca muzeu, fiind transmisă documentația la Ministerul Culturii.

ADVERTISEMENT

Până la sfârșitul anului 2023 se va acorda acest statut. Eu, fiind de profesie inginer mecanic, aveam nevoie de o specializare în perspectiva continuării colaborării cu Centrul Cultural Cugir. Astfel am decis să merg să fac un masterat în domeniul valorificării patrimoniului istoric”, a spus Aurel Voicu pentru presa locală.

Ce studiază cel mai în vârstă masterand

Acum, acesta învață la „Cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului istoric”, un program de masterat perfect pentru a-și continua munca.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost admis fără să dea examen și a reușit să intre datorită notei foarte mari pe care a avut-o pe diplomă. Aurel Voicu are 17 colegi și de pe 3 octombrie 2022 este student cu acte în regulă.

„S-a făcut selecție pe baza regulamentului, cu nota pe care am avut-o pe diplomă, care este o notă dominantă, către maxim, și, astfel, am fost admis. La 3 octombrie 2022 a fost deschiderea oficială și ne-am apucat de treabă. Suntem 17 colegi din toată țara, inclusiv București, Brașov și din alte orașe mari”, a povestit românul care s-a înscris la facultate la 88 de ani.

De ce dificultăți a dat românul care s-a înscris la facultate la 88 deani

Românul care s-a înscris la facultate la această vârstă a spus că îi este destul de greu să facă față orelor, care sunt doar online. Acesta a spus că își cumpărase un calculator, dar îl folosea pentru alte lucruri.

Totul este online și destul de greu. În momentul începerii cursurilor dispuneam de un calculator, dar l-am luat pentru știri, noutăți locale, județene, externe.

Ca să reușești un dialog tip lecție e o diferență uriașă. Comunicarea dintre profesori, universitate și masteranzi este numai online, numai prin internet”, a declarat Aurel Voicu, pentru presa locală.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”