Life

El este românul care s-a umplut de bani după ce a intrat cu mașina într-o groapă. Ce sumă trebuie să-i plătească statul

Un român din Ialomița s-a umplut de bani după ce a intrat cu mașina într-o groapă și a făcut accident. Cu cât îi este statul dator acum.
14.08.2023 | 17:44
El este romanul care sa umplut de bani dupa ce a intrat cu masina intro groapa Ce suma trebuie sai plateasca statul
Statul îi este dator unui român cu o grămadă de bani după ce a dat cu mașina într-o groapă. Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un ialomițean a dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere după ce în anul 2020 a intrat într-o groapă cu mașina și a făcut accident. După lungi procese, instanța i-a dat câștig de cauză, iar acum statul îi este dator cu bani mulți.

Câți bani are de primit un român după ce a intrat cu mașina într-o groapă

Un român implicat într-un accident rutier a reușit, după mai bine de doi ani, să demonstreze în instanță faptul că a fost la un pas să-și piardă viața din cauza nepăsării Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care nu a reabilitat drumurile publice.

ADVERTISEMENT

Ialomițeanul Marian Ionuț Codolban conducea în septembrie 2020 pe DN3B Fetești-Chirana. Atunci, încercând să evite coliziunea cu autoturismul din fața sa pe care a vrut să-l depășească, a intrat cu mașina într-o groapă nesemnalizată și a fost aruncat în câmp.

Imediat după accident a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Andrei din Constanța pentru îngrijiri medicale și a rămas internat pentru o perioadă destul de lungă de timp. La un de la incident, a luat decizia de a merge în instanță.

ADVERTISEMENT

El a solicitat despăgubiri administratorului drumului cu pricina, având în vedere ca la momentul producerii accidentului șoseaua era într-o stare avansată de degradare. Timp de șase luni, procesul a fost înregistrat la Judecătoria Fetești, după care s-a mutat la Tribunalul Ialomița.

Instanța i-a dat dreptate

Aici, a fost reluată întreaga procedură de sesizare, însă nu a fost în zadar. După aproximativ doi ani și jumătate de la accident, instanța a decis că, într-adevăr, vinovată pentru producerea lui a fost Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ADVERTISEMENT

Motivul este că instituția nu s-a îngrijit cum se cuvine de sectorul de drum respectiv. Prin urmare, românul care a fost aproape să-și piardă viața a câștigat acum o sumă impresionată de bani, pe care trebuie să i-o plătească statul.

Mai exact, ialomițeanul din Făcăeni trebuie să primească acum daune morale și materiale în valoare de aproximativ 250 de mii de euro. La această sumă se adaugă și cheltuielile pentru îngrijirile medicale primite de român la Spitalul din Constanța, scrie publicația locală independentonline.ro. 

ADVERTISEMENT

Menționăm că aceeași companie care este acum bună de plată mai are în administrare alte șase drumuri naționale și fiecare dintre acestea are nevoie de reparații din cauza problemelor de pe partea carosabilă.

ADVERTISEMENT
Tags: