Life

Cum îți poți recupera banii dacă ți-ai avariat mașina în gropile din carosabil. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Ce trebuie să faci pentru a căpăta bani dacă ai stricat autoturismul în găurile de pe șosele. Ce procedură ai de realizat.
30.06.2023 | 18:27
Cum iti poti recupera banii daca tiai avariat masina in gropile din carosabil Pasii pe care trebuie sai urmezi
Ce trebuie să faci pentru a căpăta bani dacă ai stricat autoturismul în găurile de pe șosele. Ce procedură ai de realizat. Sursa foto: dailydriven.ro
ADVERTISEMENT

Cum îți poți recupera banii daca ți-ai avariat mașina în gropile din carosabil. Pașii pe care trebuie să-i urmezi și ce spune legislația din România despre această situație neplăcută tot mai întâlnită printre șoferi.

Ce trebuie să faci pentru a căpăta bani dacă ai stricat autoturismul în găurile de pe șosele. Ce procedură ai de realizat

Știi ce trebuie să faci pentru a căpăta bani dacă ai stricat autoturismul în găurile de pe șosele, care oricât de mult ar fi reparate tot apar în fiecare sezon? Ei bine, există o procedură pe care o ai de făcut. În primul rând trebuie să ai asigurare RCA sau CASCO.

ADVERTISEMENT

Concret, conducătorii auto care și-au avariat mașina în astfel de gropi pot recupera costurile pe care le-au cheltuit atunci când au mers la service. În al doilea rând, șoferii trebuie să sesizeze poliția, dar și compania de asigurări în cazul unui CASCO.

În această situație lucrurile sunt mai simple pentru că de tot demersul se ocupă firma de asigurări. Persoanele care au, în schimb, RCA trebuie să se asigure că au suficiente probe și poze cu groapa în care a ajuns autovehiculul.

ADVERTISEMENT

Aceste imagini sunt importante pentru că au provocat daune automobilului. În plus, trebuie fotografiată și zona în care s-a produs incidentul și nu ar strica o declarație de la 1 – 2 martori care au văzut ce s-a întâmplat.

Următorul lucru pe care trebuie să-l facă șoferii este deplasarea la inspectorul de daune care este nevoit să vină la locul faptei pentru a constata cele petrecute. Acesta este cel care va completa dosarul de daune dacă ți-ai stricat mașina în gropile din carosabil.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci dacă ai asigurare RCA

Șoferii care și-au avariat autoturismul în găurile de pe șosele mai trebuie să stabilească cine este vinovat de starea drumului respectiv. În acest caz pot fi trase la răspundere primăria, consiliul județean sau CNAIR.

Ulterior, conform cumsa.ro, mașina este dusă în service, unde se eliberează un deviz de plată cu care românii trebuie să meargă în instanță. În acest punct oamenii se îndreaptă către autoritatea competentă. Se achită o taxă de timbru care se calculează în funcție de valoarea reparațiilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un expert judiciar va stabili legătura dintre groapă și daunele pe care le-a produs autoturismului. În cazul în care procesul este câștigat de reclamant banii achitați la service vor fi rambursați.

ADVERTISEMENT