Life

El este românul inclus în TOP 100 cei mai talentați copii ai lumii. Toți bogații lumii vor să-i dețină lucrările

Un copil din România are întreaga lume la picioare. Toți bogații de pe planetă se luptă să aibă o lucrare realizată de David Alexandru
12.11.2022 | 10:00
El este romanul inclus in TOP 100 cei mai talentati copii ai lumii Toti bogatii lumii vor sai detina lucrarile
Românul inclus în TOP 100 cei mai talentați copii ai lumii. Sursa foto - davidalexandru.ro
ADVERTISEMENT

David Alexandru, un adolescent de 16 ani din Iași, a cucerit întreaga lume prin tablourile pe care le realizează. Considerat un talent aparte în pictură, David Alexandru a fost declarat de către Global Child Prodigy Awards drept unul dintre cei mai talentați 100 de copii de pe planetă.

Cine este românul inclus în cei mai talentați 100 de copii ai lumii

Puștiul a  descoperit că îi place să deseneze în urmă cu mai mulți ani, atunci când a găsit în casă un album de Tonitza. Poate că o să zâmbiți, însă totul se întâmpla pe vremea când era la grupa pregătitoare.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult i-a plăcut “Fata pădurarului”. Așa că nu a mai durat mult până când, repetăm, un copil de grupă pregătitoare, a încercat să o deseneze. Și a reușit.

Atât de bine, încât atunci când s-a întors acasă, mama lui l-a întrebat cine l-a făcut. Femeia a izbucnit în plâns când a înțeles minunea. Și de la creion s-a ajuns al pensule, apoi cuțite de paletă, guașe, acrilice și ulei.

ADVERTISEMENT

Acuarela a reprezentat marea descoperire a vârstei de atunci. A trimis lucrări la multe concursuri internaționale și naționale. Și nu mică le-a fost mirarea când a început să le câștige.

Prima sa diploma internațională a primit-o tocmai din India. Când a împlinit 9 ani a fost invitat de ICR Viena să își expună lucrările. Da, Viena, patria artei. Peste o lună zbura spre Kerala, India, apoi peste altele două ateriza în Teheran, Iran.

ADVERTISEMENT

Nu s-a oprit aici și a ajuns și la Parlamentul European. A revenit apoi ca ambasador al unui concurs de pictură, în India. Zeci de expoziții internaționale îi poartă semnătura, zeci.

Impresionat de situația celor mici din Kenya, David Alexandru a donat zeci de tablouri care au fost apreciate și cumpărate de bogații lumii. Cu banii primiți a ajutat la construirea unei grădinițe în zonă.

ADVERTISEMENT

Multe dintre tablourile sale sunt în colecții particulare din SUA, Germania, Australia, Anglia, Austria, Danemarca, Italia, Franța, Bulgaria, Canada, Elveția, Malaezia, România, India, Mexic și Iran.

Cei care doresc să vadă o parte din lucrări, să îl susțină sau să îi achiziționeze picturile o pot face accesând pagina sa de Facebook sau site-ul personal https://davidalexandru.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: