Fotbal intern

El este salvatorul lui Dinamo! Tahoon Nimer este magnatul care vrea să cumpere clubul de la Negoiţă. EXCLUSIV

13.01.2020 | 12:44
El este salvatorul lui Dinamo Tahoon Nimer este magnatul care vrea sa cumpere clubul de la Negoita EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Dinamo poate să îşi schimbe proprietarul în acest început de an. Ionuţ Negoiţă a primit o scrisoare deschisă de la un fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite care îşi arată disponibilitatea de a cumpăra clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare. 

Tahoon Nimer, magnatul care este gata să cumpere Dinamo! A preluat clubul Charlton la începutul lunii ianuarie

Din informaţiile FANATIK, grupul este condus de Tahoon Nimer, cunoscut drept omul de încredere al familiei Al Nahyan, care este una dintre cele şase familii domnitoare în Emiratele Arabe Unite. Fondul de investiţii Abu Dhabi Business Development, controlat de Nimer, tocmai a cumpărat clubul Charlton Athletic din Championship pentru suma de aproximativ 50 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan a declarat că intermediază negocierile dintre fondul de investiţii controlat de Tahoon Nimer şi Dinamo alături de omul de afaceri Claudiu Florică, cel care voia să cumpere clubul Dinamo în urmă cu câteva luni:

„Pe 29 noiembrie, un club din Championship, Charlton, a fost cumpărat de un fond de investiții care are peste 60 de firme în toată lumea. E o chestiune de negocieri. Ei doreau să investească la Dinamo. În toată nebunia asta de a cumpăra clubul Dinamo, ei au cumpărat Charlton cu 65 de milioane de euro. Erau asociați cu Claudiu Florică.

ADVERTISEMENT

Am stat de vorbă inclusiv cu Negoiță. Noi am adus ceva concret, era vorba de scrisoarea fondului de investiții, cei de acolo spuneau că voiau să cumpere clubul. Vorbim de familia regală din Emirate, care vrea să facă performanță la Dinamo”, a spus Anamaria Prodan pentru gsp.

Scrisoare deschisă pentru Negoiţă: “Abu Dhabi Business Development este interesat să achiziţioneze Dinamo Bucureşti”

De altfel, grupul de investitori i-a trimis lui Ionuţ Negoiţă o scrisoare deschisă prin care îşi arată disponibilitatea de a cumpăra Dinamo, condiţiile fiind obţinerea licenţei pentru sezonul viitor şi evitarea retrogradării:

ADVERTISEMENT

Suntem încântați să informăm că Abu Dhabi Business Development este interesat să achiziționeze FC Dinamo București (92,3% din acțiunile totale), în concordanță cu strategia noastră de dezvoltare pentru regiune.

Suntem conștienți de condițiile comerciale actuale pentru preluarea pachetului menționat anterior și suntem pregătiți să evaluăm anul fiscal, precum și să analizăm diligentele legale și comerciale efectuate de reprezentanții noștri. Conform prognozei noastre, aprobarea internă necesară poate dura aproximativ două luni.

ADVERTISEMENT

În plus, trebuie să rețineți că, pentru a încheia tranzacția, va trebui să obțineți licența de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 și asigurarea activităților operaționale de zi cu zi. De asemenea, este necesar ca Dinamo să rămână în Liga 1 sezonul următor.

Recent, grupul Abu Dhabi Business Development a finalizat procesul achiziționării clubului Charlton Athletic, echipă din liga secundă a Angliei. Vă rugăm, nu ezitați să îl contactați pe domnul Florică pentru informații, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Abu Dhabi Business Development, potrivit celor de la ProX.

Tahoom Nimer este omul de încredere al lui Tahnoun bin Mohammed Al Nahyan, şeicul care controlează Regiunea de Est a Emiratului din Abu Dhabi. Al Nahyan are şi o şosea pe numele său în Emiratele Arabe Unite, drumul din Al Ain la Dubai fiind redenumit după numele şeicului.

  • 1 leu este preţul cerut de Ionuţ Negoiţă pentru pachetul majoritar de acţiuni de la Dinamo
  • 15 miliarde de dolari este averea familiei Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite 

 

ADVERTISEMENT