Fotbal international

El va juca împotriva lui Arsenal în optimile FA Cup! Cîte kilograme are

Cupa Angliei este cea mai veche competiţie din lume şi, în opinia multora, şi cea mai spectaculoasă. Propune în fiecare an poveşti incredibile, iar actuala ediţie este cu atît mai specială....
31.01.2017 | 13:30
El va juca impotriva lui Arsenal in optimile FA Cup Cite kilograme are
ADVERTISEMENT

Cupa Angliei este cea mai veche competiţie din lume şi, în opinia multora, şi cea mai spectaculoasă. Propune în fiecare an poveşti incredibile, iar actuala ediţie este cu atît mai specială. Pentru prima dată în lunga istorie, două echipe din liga a cincea au reuşit să se califice în optimile de finală.

Luni seară a avut loc tragerea la sorţi a optimilor de finală din FA Cup, iar Sutton United, una dintre cele două echipe din liga a cincea, va avea un meci de poveste. Primeşte vizita celor de la Arsenal. Iată programul complet al meciurilor din această fază a competiţiei, care se vor disputa pe 18 februarie.

ADVERTISEMENT

Blackburn Rovers-Manchester United
Burnley-Lincoln City
Fulham-Tottenham Hotspur
Huddersfield Town-Manchester City
Middlesbrough-Oxford United
Millwall-Leicester City / Derby County
Sutton United-Arsenal
Wolverhampton-Chelsea 

Lincoln City, cealaltă echipă care vin din al cincilea eşalon al Angliei, va juca tot contra unei echipe de Premier League, pe terenul celor de la Burnley. Guiseley, Altrincham, Oldham, Ipswich Town şi Brighton sînt echipele de care a trecut Lincoln pentru a ajunge în turul 5. Formaţia pregătită de Danny Cowley este pe primul loc în Conference National, liga a cincea. Are un stadion de 10.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Sutton United-Arsenal este cel mai dezechilibrat meci din această fază a Cupei Angliei. Locul doi din Premier League joacă pe terenul echipei de pe locul 16 din liga a cincea. 1,98 milioane de euro este valoarea întregului lot al lui Sutton United. Oricare dintre jucătorii care au prins măcar un minut în Premier League în acest sezon costă mai mult de atît.

Portarul de rezervă are 45 de ani şi 115 kilograme

Wayne Shaw, portarul de rezervă, este vedeta din lotul lui Sutton United. Este un fotbalist imposibil de trecut cu vederea. La propriu! Are 45 de ani şi 115 kilograme. Nu a apucat să debuteze pentru echipa din liga a cincea, dar a fost rezervă la toate partidele din acest sezon. Dacă titularul Ross Worner se accidentează, Shaw va intra în poartă împotriva lui Arsenal. Culmea este că pe pagina sa de Facebook, Shaw scrie că este mijlocaş. Acesta este postul pe care a jucat în urmă cu mai mulţi ani, în ligile de amatori, dar pe măsură ce a trecut timpul şi s-au adunat kilogramele în plus, a fost nevoit să se retragă pînă în poartă.

ADVERTISEMENT

DĂ CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI CU WAYNE SHAW

Dartford, Forest Green, Cheltenham, Wimbledon şi Leeds United sînt echipele de care a trecut Sutton pentru a ajunge în această fază a competiţiei. Antrenorul, Paul Doswell, este şi el un personaj excentric. La fiecare partidă pe care o dispută Sutton, fumează dintr-o ţigară electronică.

y4rnxunhk8jqdhc86nh3

“Va mai dura cîteva zile pînă cînd vom realiza cît de important este ceea ce am realizat în acest sezon” (Paul Doswell, antrenor Sutton United)