News

Elena Udrea, audiată prin videoconferință, în dosarul Hidroelectrica. Judecătorii au amânat pronunțarea pe încetarea procesului penal

Elena Udrea a fost audiată luni prin videoconferință, la Curtea de Apel București, în dosarul Hidroelectrica. Judecătorii au amânat pronunțarea pe solicitarea ei de încetare a procesului penal.
06.06.2022 | 15:42
Elena Udrea audiata prin videoconferinta in dosarul Hidroelectrica Judecatorii au amanat pronuntarea pe incetarea procesului penal
Ce a declarat Elena Udrea judecătorilor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aflată încă în arest în Bulgaria, Elena Udrea a fost audiată luni prin sistem de videoconferință, în dosarul Hidroelectrica, la Curtea de Apel București. Judecătorii au refuzat să se pronunțe pe solicitarea ei de încetare a procesului penal, așadar au amânat decizia.

Audierea Elenei Udrea a fost una dificilă și s-a amânat. Translatorul bulgar, enervat de problemele tehnice

Audierea, care a început la ora 13:00, a fost una dificilă. S-au întâmpinat probleme tehnice, iar din cauza acestora translatorul bulgar a tot avertizat că se retrage. În cele din urmă, a fost amânată și dezbaterea.

ADVERTISEMENT

”Întrucât e foarte dificil să reluam dezbaterile de azi prin videoconferință, vom amâna pronunțarea pentru un termen ulterior, eventual după publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial; inclusiv asupra excepției de neconstituționalitate.

Nu pot spune acum noul termen, cam peste doua săptămâni”, au spus judecătorii, potrivit România Tv.

ADVERTISEMENT

De altfel, Elena Udrea și-a exprimat acordul față de solicitarea avocatului ei, ca procesul penal să înceteze. Fostul ministru al turismului i-a transmis acest lucru judecătorului bulgar, notează și G4media.

”Sunt de acord cu solicitarea apărătorilor mei, cu speranța că de data aceasta mi se va aplica și mie o decizie a CCR. Eu sunt arestată în acest moment ca urmare a celui mai mare abuz pe care Justiția din România l-a făcut la adresa unui cetățean”, a precizat Elena Udrea, în sala de judecată.

ADVERTISEMENT

”Practic, faptele sunt prescrise înainte de a fi fost scris rechizitoriul. Mi s-a părut că magistratul a încercat s-o influențeze și am intervenit când a fost momentul, dar nu vă pot spune mai multe.

Faptele de care e acuzată se prescriu în 8 ani, iar toate faptele criticate sunt presupus a fi fost făcute în 2009-2019”, a spus jurnaliștilor și Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

ADVERTISEMENT

Ce acuzații i se aduc Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica

În dosarul Hidroelecrica, Elena Udrea este acuzată de trafic de influență și spălare de bani. Fostul ministru ar fi acceptat mită de la Bogdan Buzăianu, în valoare de 3,8 milioane de dolari, dar și o creanță de 900.000 de mii de euro pe care Buzăianu trebuia să o recupereze de la Bobby Păunescu.

Audierea de luni a avut loc cu doar două zile înainte ca magistrații Curții de Apel din Sofia să ofere o hotărâre față de extrădarea fostului politician în România, încât să-și execute aici cei 6 ani de închisoare, primiți în dosarul Gala Bute.

ADVERTISEMENT
Tags: