News

Curtea de Apel a emis ordin european de anchetă în dosarul Hidroelectrica. Magistrații vor să identifice locația Elenei Udrea. Update

Luni, 9 mai, trebuia să fie o zi importantă în dosarul Hidroelectrica, în care e implicată Elena Udrea. Procesul a fost însă blocat, iar Curtea de Apel București a emis un ordin european de anchetă.
09.05.2022 | 13:46
Curtea de Apel a emis ordin european de ancheta in dosarul Hidroelectrica Magistratii vor sa identifice locatia Elenei Udrea Update
Zi importantă în dosarul Hidroelectrica. Curtea de Apel reia judecata și verifică informațiile primite de la Sofia, unde se află în arest Elena Udrea. Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
ADVERTISEMENT
09-05-2022
10:47

Curtea de Apel a emis ordin european de anchetă în dosarul Hidroelectrica în care e implicată Elena Udrea

Luni, 9 mai, Elena Udrea trebuia să fie audiată la un nou termen în dosarul Hidroelectrica. Instanța a constatat însă că nu are date concludente cu privire la localizarea acesteia în Bulgaria.

În aceste condiții, Curtea de Apel București a stabilit emiterea unui ordin european de anchetă în vederea identificării precise a locației în care se află încarcerată Elena Udrea pe teritoriul Bulgariei, pentru audierea acesteia prin videoconferință în dosarul Hidroelectrica, conform Realitatea Plus.

Curtea de Apel București reia, luni, dezbaterile în marele dosar de corupție Hidroelectrica privind presupusa geantă cu bani ajunsă la sediul PDL de la omul de afaceri din energie Bogdan Buzăianu, caz aflat aproape de final.

Zi importantă în dosarul Hidroelectrica. Curtea de Apel reia judecata și verifică informațiile primite de la Sofia, unde se află în arest Elena Udrea

În cursul acestei zile, judecătorii din Capitală verifică informațiile primite de la instanțele de la Sofia, care țin în arest fostul ministru.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel (CAB) era la procedura finală a audierii inculpatului în dosar, după ce apărarea Elenei Udrea a cerut expres încă de la începutul judecății ascultarea clientei lor doar la final de proces și după administrarea tuturor probelor din dosar.

În acest moment, dosarul stă blocat de dreptul inculpatei de a fi ascultată. Recent, instanța a enunțat ipoteza audierii inculpatei Elena Udrea în arestul din Sofia, prin videoconferință astfel încât Curtea să poată constata încheiată cercetarea judecătorească și să rămână în pronunțare în acest mare dosar de corupție al fostului demnitar, notează Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Luni, instanța reia procesul și va stabili pașii de urmat în funcție de informațiile primite de la instanțele din statul vecin.

Înainte de fuga Elenei Udrea din țară, în ziua în care ICCJ urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul Gala Bute, Elena Udrea anunțase la CAB, în acest dosar, că dorește să dea declarație de inculpat.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestui aspect, fostul demnitar, prin avocații săi, a amânat două ori momentul, la două termene diferite. La ultimul termen a arătat că trebuie să ajungă la instanța supremă la un dosar despre care se știa că este în imposibilitate de judecare și că se va amâna.

Ce s-a întâmplat la ultima înfățișare al dosarului Hidroelectrica

Pe 11 aprilie, Curtea de Apel București a reluat dezbaterile în marele dosar de corupție Hidroelectrica, un caz aflat aproape de final. La termenul de luna trecută al procesului, apărătorii Elenei Udrea au arătat instanței de judecată că nu ar cunoaște locul precis de deținere din Bulgaria al fostului ministru.

ADVERTISEMENT

Tot la acea dată, avocații au anunțat că fostul ministru aceasta ar avea o cerere de azil politic în Grecia, dat fiind faptul că a fost ridicată exact din zona de graniță dintre Bulgaria și statul grec.

Prin urmare, avocații, dar și DNA au arătat, pe 11 aprilie, că se impune amânarea judecării în lipsa Elenei Udrea.

Ce acuzații i se aduc Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea este acuzată că, în 2011, ar fi primit de la Bogdan Buzăianu, prin intermediul lui Radu Budeanu, patronul unor site-uri, o mită de 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de mii de euro pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA.

În acest dosar de mare corupție, Elena Udrea, membru al Guvernului la data faptelor, e judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor.

ADVERTISEMENT
Tags: