News

Elena Udrea, în faţa unei noi cereri de ARESTARE: “Sînt vînată, sînt o ŢINTĂ””

UPDATE 16:30 / Discursul Elenei Udrea în faţa Camerei Deputaţilor:...
23.02.2015 | 15:56
Elena Udrea in fata unei noi cereri de ARESTARE Sint vinata sint o TINTA
ADVERTISEMENT

UPDATE 16:30 / Discursul Elenei Udrea în faţa Camerei Deputaţilor:

“Celor mai mulţi le-a fost teamă de cei cu care mă lupt şi care mâine ar putea să facă oricăruia dintre dv. la fel. Aţi votat într-o disciplină nemaiîntâlnită, dar în acelaşi timp parlamentul refuză să ia în discuţie cazurle altor colegi.

În urmă cu 2 săptămâni aţi aprobat 3 cereri de arestare preventivă şi una de reţinere. Acum două au fost invalidate de judecătorii ICCJ, iar cea de-a treia nici măcar nu a fost folosită. Din cele 7 capete de acuzare, ultimul complet de la ICCJ a reţinut doar unul, pentru care a decis arest la domiciliu.PSD a anunţat că va vota pentru arestare, la fel şi PNL.

ADVERTISEMENT

Poate eu, ca şi dv., suntem ultimii care ar trebui să invocăm absurdul acestei situaţii. Avem obligaţia să corectăm aberaţiile din aceste două coduri şi care afectează actul de justiţie.

Dosarul gala Bute demonstrează că separarea puterilor în stat nu mai funcţionează. Opinia procurorilor este că această gală nu trebuia să aibă loc şi principala acuzaţie este că eu mi-am dorit ca Bute să boxeze în România. Este aceasta o vină pentru care ar trebui să fiu arestată?

ADVERTISEMENT

Reproşurile concrete care mi se aduc ţin de activitatea departamentelor din minister, nu de activitatea ministrului. Nu se poate spune că eu vreodată am cerut cuiva să încalce legea. Nu-mi voi da nici cu mir, nu voi spune acatiste sau rugciuni. Nu ar fi corect nici faţă de mine, nici faţă de dv., nici faţă de cei care ne privesc. Pe 9 februarie aţi votat, pe 10 am fost reţinută, pe 11 arestată. M-au dus într-o cameră de 3 pe 3, m-au dezbrăcat, mi-au luat sutienul, aveam un veceu turcesc, fără uşă, cu un duş pe care îl foloseam să tragem apa.

Am cunoscut acolo două femei extraordinare, oameni obişnuiţi despre care nu se scrie în presă şi despre care nu se ştie nimic. Stau cu lunile în arest, nu au parte de avocaţi, iar procurorii speră că vor spune orice şi chiar că vor face denunţuri pentru a pleca acasă, că vor recunoaşte fapte pe care nu le-au comis. Vă spun cu toată responsabilitatea că trebuie să oprim ca arestarea preventivă să devină o practică ce poate afecta actul de justiţie.

ADVERTISEMENT

Pretextul că DNA trebuie să reformeze clasa poltică este o miciună. Trebuie să oprim acest lucru. Cei care reformează clasa politică trebuie să fie cetăţenii, prin vot.

Nu vă cer să votaţi într-un anumit fel, ci conform conştiinţei. Faceţi ce trebuie să faceţi, oferiţi legi corecte, modificaţi CP şi CPP, astfel ca abuzuri ca acesta care se întâmplă în cazul meu şi al zeci de mii de români să nu mai aibă loc! Ceva nu e în regulă cu sistemul, pentru că e condus discreţionar.

ADVERTISEMENT

Când veţi pune bilele în urne vreau să vă gândiţi că se poate crea un precedent extrem de periculos. Nu cer favoruri, clemenţă ci să răsoundeţi unei singure întrebări: Este spre binele României ce se întâmplă?”

Citeste mai mult pe RTV.NET

………………………………………….

Ar putea fi ultimele ore de libertate pentru Elena Udrea! Procurorii au cerut aviz de la Parlament pentru o nouă arestare, cea de-a patra, şi pentru extinderea urmăririi penale în dosarul “Gala Bute”. Deputaţii vor vota, astăzi, dacă sunt de acord cu solicitările. Elena Udrea a primit permisiunea să-şi părăsească domiciliul, unde se află în arest, şi să vină în plenul Camerei, pentru a-şi susţine cauza.

Magistraţii de la Înalta Curte au admis, sâmbătă, cererea prin care Elena Udrea solicita să-şi părăsească domiciliul. Deputatul avea nevoie de acordul judecătorilor pentru a putea participa la dezbaterea de astăzi din plenul Camerei Deputaţilor, care va preceda votul pentru cea de-a patra cerere de arestare formulată de DNA pe numele său.

Elena Udrea are voie să părăsească domiciliul astăzi, între orele 15:00 şi 19:00. Şedinţa de plen a deputaţilor este programată la ora 16:00.

“S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în faţa plenului Camerei Deputaţilor, ca urmare, luni mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere. Având în vedere că situaţia este excepţională în continuare, sunt la a şaptea şi a opta cerere formulată în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea”, a declarat Udrea, sâmbătă, la ieşirea de la Înalta Curte.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ADVERTISEMENT