News

Elena Udrea rămâne după gratii. Ultima cale de atac împotriva condamnării din dosarul Gala Bute, respinsă de ICCJ

Fostul ministru al turismului, Elena Udrea, rămâne în închisoare. ICCJ i-a respins definitiv, luni, ultima cale de atac împotriva deciziei din dosarul Gala Bute.
31.10.2022 | 15:00
Elena Udrea ramane dupa gratii Ultima cale de atac impotriva condamnarii din dosarul Gala Bute respinsa de ICCJ
ICCJ a decis: Elena Udrea rămâne în închisoare. Ultima cale de atac împotriva condamnării din dosarul Gala Bute, respinsă. Sursa foto: Inquam Photos /
ADVERTISEMENT

Luni, 31 octombrie, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) i-au respins Elenei Udrea ultima cale de atac în sentința din dosarul Gala Bute.

ICCJ a decis: Elena Udrea rămâne în închisoare. Ultima cale de atac împotriva condamnării din dosarul Gala Bute, respinsă

La începutul lunii octombrie, fostul ministru al turismului, care execută o pedeapsă de 6 ani pe care a primit-o în dosarul Gala Bute, le-a cerut judecătorilor să o achite, pentru toate capetele de acuzare.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Udrea a depus un recurs în casație, ca o cale extraordinară de atac a sentinței din 7 aprilie 2022.

Din păcate pentru fostul ministru, un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins luni, ca nefondat, recursul în casație.

ADVERTISEMENT

”Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 170 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 31 octombrie 2022”, se arată în minuta instanței, notează G4Media.

ADVERTISEMENT

De notat că aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Rudel Obreja. Fostul președinte al Federației Române de Box a primit o condamnare de 5 ani de închisoare. Actualmente, acesta este eliberat provizoriu din motive medicale.

Elena Udrea, închisă din iunie în Penitenciarul Târgșor

În prezent, Elena Udrea este încarcerată în Penitenciarul Târgșor. Se află aici din luna iunie a acestui an, când a fost extrădată din Bulgaria, unde fugise în ziua pronunțării condamnării.

ADVERTISEMENT

”Eu stau ilegal în pușcărie de șase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal. Cei care nu au acceptat să facă denunțuri au ajuns la pușcărie.

În schimb, cei care au avut atribuții în minister au scăpat. Nastasia și Bute au avut interes să fie organizată gala. Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute.

Regret că nu am avut parte de o justiție dreaptă în România. Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată. Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare”, a declarat Udrea pe 10 octombrie, când a depus solicitarea.

ADVERTISEMENT