News

Elev de 14 ani din Bistrița, găsit spânzurat în locuință. Băiatul ar fi răspuns unei provocări pe TikTok

Un elev de 14 ani din Bistrița și-a pus capăt zilelor. Băiatul a fost găsit spânzurat în propria locuință. Gestul său ar avea legătură cu o provocare de pe TikTok.
13.10.2021 | 16:00
Elev de 14 ani din Bistrița, găsit spânzurat în locuință. Băiatul ar fi răspuns unei provocări pe TikTok
Elev de 14 ani din Bistrița, găsit spânzurat în locuință. Băiatul ar fi răspuns unei provocări pe TikTok. Sursa foto: forbes.com
ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini pentru o familie din Bistrița. Unicul lor băiat, în vârstă de 14 ani, a fost găsit spânzurat în locuință.

Victima era un elev silitor de clasa a 8-a și studia la Școala Gimnazială numărul 1 din municipiul din nordul țării.

Din primele informații, băiatul a decedat după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe cunoscuta rețea de socializare TikTok.

ADVERTISEMENT

Un elev de 14 ani din Bistrița a fost găsit spânzurat în locuință, după ce ar fi răspuns unei provocări pe TikTok

Drama din Bistrița a avut loc în cursul după-amiezii de marți. Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineață de către conducerea unităţii de învăţământ din oraș.

Inspectorul școlar Aurelia Dan a spus că elevul de clasa a 8-a care și-a pus capăt zilelor era singur la părinţi, cu rezultate bune la învăţătură.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală.

Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens.

De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general.

ADVERTISEMENT

Dosar penal de ucidere din culpă deschis de Poliție

În acest caz, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a anunţat deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

De asemenea, ISJ a cerut sprijinul organelor de la Poliție pentru a lansa de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

ADVERTISEMENT

”La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai afirmat Aurelia Dan pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri