News

Elev din Hunedoara prins cu un pistol în bancă, ascuns printre cărţi. Ce voia să facă adolescentul cu arma, după orele de curs

Incident la o școală din Hunedoara. Elev de 17 ani depistat cu armă la în școală în timpul unei acțiuni de control
11.03.2024 | 18:56
Elev din Hunedoara prins cu un pistol in banca ascuns printre carti Ce voia sa faca adolescentul cu arma dupa orele de curs
Elev surprins de polițiști cu un pistol în bancă, ascuns sub cărți. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În timpul unei operațiuni de control desfășurate în municipiul Lupeni, Hunedoara, un elev de 17 ani a fost depistat de către polițiști cu un pistol cu gaz. 

Elev prins cu pistol la școală

Elevul avea și 9 proiectile tip bilă, pe care le ascundea în bancă, sub cărți. Acest incident a avut loc pe data de 11 martie, iar reprezentanții Biroului Ordine Publică ai Poliției au identificat tânărul într-o sală de clasă a unui liceu.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, 11 martie a.c., ca urmare a efectuării unei razii în municipiul Lupeni, poliţiştii Biroului Ordine Publică au  identificat, într-o sală de clasă a unui liceu, un elev în vârstă de 17 ani care deţinea (în bancă, mascat sub cărţi) un pistol cu gaz şi 9 proiectile tip bilă.

Acesta a declarat a introdus pistolul în sala de clasă întrucât intenţiona ca, după orele de curs, să îl ducă unei persoane pentru a efectua o lucrare de întreţinere”, potrivit comunicatului emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Tânărul voia să predea unei persoane arma

În declarația sa, elevul prins cu pistol, a susținut că a adus arma în școală cu intenția de a o preda unei persoane pentru a fi utilizată în lucrări de întreținere după încheierea orelor.

Echipa de polițiști a confiscat pistolul, iar acesta va fi supus unei expertize din partea specialiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara. Primele informații indică faptul că arma în cauză este, cel mai probabil, de tip neletal și nu este supusă autorizării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a menționat că cea mai recentă acțiune preventivă a polițiștilor la acest liceu a avut loc în data de 7 martie.

Adolescent încătușat de poliție

Un alt elev de la un colegiu din Târgu Mureș a provocat un incident la școală. Tânărul de 15 ani și-a lovit profesoara, iar poliția a fost solicitată să intervină la fața locului pentru a-l potoli pe băiat.

ADVERTISEMENT

Cadrele didactice au încercat să-l liniștească pe adolescent, dar în zadar. El a fost prins de poliție și încătușat pentru comportamentul agresiv, iar întreaga scenă s-a petrecut sub ochii mamei sale. Băiatul a fost dus la secție și amendat cu 500 de lei și profesoara sa a fost condusă la IML.

„Polițiștii de ordine publică (proximitate), alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap și a arătat gesturi obsecene cadrului didactic.

Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației”, conform poliției Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT
Tags: