News

Elev scos cu forța din microbuzul școlar. De ce a recurs șoferul la un astfel de gest. Video

Elevi teribiliști în microbuzul școlar. Șoferul a fost nevoit să folosească forța pentru a-i opri pe copii
15.01.2024 | 18:08
Elev scos cu forta din microbuzul scolar De ce a recurs soferul la un astfel de gest Video
Un elev este scos cu forța din microbuzul școlar. Sursa foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Scene violente au fost filmate într-un microbuz şcolar din judeţul Argeș. Șoferul, enervat de reacțiile copiilor care nu stăteau cuminți, a fost surprins în timp ce trăgea cu forţa de un elev. În imaginile postate pe rețelele de socializare se poate vedea cum îl dă afară din autovehicul.

„Lasă-l, bre, că-l omori!”, sare un martor în apărarea băiatului. După ce îl scoate pe copil pe uşa microbuzului șoferul îi spune: „Nu vrei aşa! La mă-ta vrei aşa!” Asta, în timp ce martorii protestau să-l lase în pace pe copil. În momentul în care ajunge în dreptul ușii o fetiță este și ea împinsă afară, ciocnindu-se de cei doi.

ADVERTISEMENT

De ce a recurs șoferul la un astfel de gest. Video

Videoclipul a fost filmat de unul dintre copiii din microbuz și a devenit viral în mediul online, stârnind reacțiile internauților. Unii îl acuză pe șofer pentru cum a reacționat, alții pe părinți.

„Rușine pentru educația pe o oferiți copiilor”, scrie o femeie în comentarii, iar o alta îl acuză pe șofer: „Oricât de mult te-ar putea enerva, nimeni NU ÎȚI DĂ DREPTUL ȚIE, OM IN TOATĂ FIREA, să lovești un copil care este și minor! (…)”. 

ADVERTISEMENT

Potrivit verificărilor poliției, s-a constatat că băiatul împreună cu alţi elevi, care ar fi fost rude cu acesta, l-au înjurat pe şofer. Ba mai mult, au făcut gălăgie şi mizerie în mijlocul de transport destinat elevilor. Astfel, conducătorul microbuzului s-a văzut nevoit să intervină pentru a-i opri pe copii.

Incidentul a intrat în atenția Poliţiei Judeţene Argeş

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş au transmis că incidentul a avut loc în ziua de 12 ianuarie, după ce a fost adus la cunoştinţa poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr.

ADVERTISEMENT

”Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, mai mulţi minori, membri ai aceleiaşi familii, ar fi produs deranj şi ar fi murdărit, în repetate rânduri, microbuzul şcolar, şi ar fi adresat injurii şoferului, iar la data de 12 ianuarie, pe fondul acestor aspecte, conducătorul microbuzului şcolar l-ar fi dat jos pe unul dintre aceştia, un băiat de 13 ani, fără a-l lovi”, sunt concluziile în urma verificărilor realizate de Poliţie.

După aceste constatări, părinţii copiilor care au fost implicaţi în incidentul respectiv au fost sancţionaţi. Amenda pe care au primit-o aceștia se ridică la o valoare de 500 de lei, conform art. 33 din Legea 61/1991.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, poliţiştii argeșeni spun că în urma incidentului filmat nu există vreo sesizare ori plângere în ce privește comiterea unor fapte de violenţă. Însă verificările vor continua pentru a clarifica cum s-a ajuns în această situație.

ADVERTISEMENT