News

Elevă căzută de la etajul trei al unui liceu de top din Cluj-Napoca. Fata are fractură de coloană. Update

O elevă căzută de la etajul trei al Colegiului Național ”George Coșbuc” din orașul Cluj-Napoca a fost transportată la spital.
16.03.2023 | 21:19
Eleva cazuta de la etajul trei al unui liceu de top din ClujNapoca Fata are fractura de coloana Update
Elevă căzută de la etajul 3 al unui liceu din Cluj. Foto: Facebook Colegiul George Coșbuc
ADVERTISEMENT
16-03-2023
19:25

Eleva de 14 ani din Cluj-Napoca, care a căzut de la etajul trei al liceului, are fractură de coloană

Stare destul de gravă pentru eleva de 14 ani care a căzut de la etajul trei al Colegiului Național ”George Coșbuc” din orașul Cluj-Napoca. Fata are fractură de coloană. În aceste momente, medicii încearcă să o salveze să nu rămână paralizată.

În paralel, poliţiştii şi profesorii încearcă să afle dacă a fost vorba despre un accident sau nu. Potrivit Observator News, înainte de a cădea de la mare înălțime, copila ar fi avut discuţii tensionate cu părinţii. Ea s-a plimbat agitată câteva minute prin sala goală în timp ce vorbea la telefon.

O elevă căzută de la etajul trei al unui liceu de top din Cluj-Napoca a fost găsită acolo de profesori, care au chemat ambulanța. Presa locală spune că tânăra în vârstă de 14 ani a fost găsită în lateralul clădirii colegiului.

Elevă căzută de la etajul trei al unui liceu din Cluj

Conform ISU Cluj, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au intervenit de urgență. “Minora de 14 ani, conștientă și cooperantă, a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ. La fața locului s-a deplasat o autospecială“, a transmis ISU Cluj, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Polițiștii spun că e vorba de o elevă din clasa a VIII-a, în vârstă de 14 ani, care a căzut de la etajul trei ai clădirii. “La data de 16 martie a.c., în jurul orei 10.05, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la Colegiul Național George Coșbuc din municipiul Cluj-Napoca, o persoană ar fi căzut de la un etaj al clădirii.

Din primele date, polițiștii au constatat că este vorba despre o elevă în vârstă de 13 ani, care ar fi căzut de la etajul 3, aceasta fiind găsită în proximitatea clădirii. Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații de specialitate. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi clarificate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul“, au completat cei de la IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT

Momentan nu se știe cum a ajuns fata să cadă de la etaj, însă e cert că a ajuns la spital. ”În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi clarificate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a concluzionat IPJ Cluj.

Colegiul Național George Cosbuc din Cluj-Napoca este printre cele mai prestigioase din România și din Cluj-Napoca. Înființat la 1 septembrie 1919 sub numele de Liceul de fete „Regina Maria”, printr-un ordin al Consiliului Dirigent al Transilvaniei, colegiul avea atunci 6 clase, ajungând în prezent la 55.

ADVERTISEMENT

Un elev în vârstă de 19 ani cădea într-un mod similar de la etaj, de data aceasta în Craiova, la mijlocul lunii martie. Tânărul care locuia în internatul unității de învățământ Sfânta Mina, a căzut de la etaj la ora 3:15 dimineața. Tânărul a avut nevoie, de asemenea, de îngrijiri medicale.

”Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că tânărul, în timp ce se afla în internatul unei unități de învățământ, din municipiul Craiova, ar fi escaladat pervazul geamului de la etajul 1, căzând de la o înălțime de aproximativ 5 metri.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, transmitea ISU Craiova. E neclar și acum de ce tânărul s-a urcat pe geam.

ADVERTISEMENT