News

O femeie a murit după ce a căzut de la etajul 12. Sinuciderea este ipoteza cea mai probabilă pentru polițiști

Polițiștii și procurorii anchetează un caz de posibilă sinucidere, după ce o femeie a căzut de la etajul 12 al unui bloc din București.
05.03.2023 | 17:07
O femeie a murit dupa ce a cazut de la etajul 12 Sinuciderea este ipoteza cea mai probabila pentru politisti
O femeie s-a aruncat de la etajul 12 a unui bloc/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie de 46 de ani a căzut de la etajul 12 al unui bloc de pe Șoseaua Pantelimon din București. Cum oamenii legii au găsit un bilet de adio lăsat de femeie în apartamentul în care locuia, oamenii legii indică sinuciderea drept explicația cu cel mai mare grad de probabilitate, informează stirileprotv.ro.

La data 5 martie, în jurul orei 12.05, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 46 de ani, s-ar fi precipitat, de la un etaj superior al unui bloc în care locuia, din Sectorul 2” , a anunțat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au venit la fața locului însoțiți de un echipaj medical, însă acesta din urmă nu a făcut altceva decât să constate decesul femeii. Impactul de la o înălțime atât de mare a făcut ca moartea să fie instantanee.

Imediat cercetările au fost preluate de către procurori. „În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri”, a precizat sursa citată. Trupul femeii a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

ADVERTISEMENT

Femeia locuia la etajul 1, însă s-a urcat la ultimul etaj al clădirii pentru a fi sigură că nu dă greș în tentativa de sinucidere. Se pare că femeia sufera de tulburări psihice mai vechi care erau cunoscute.

Aruncarea de la etaj, o modalitate de sinucidere des folosită

În luna august 2022, o fată de 14 ani a murit după ce a căzut de la etajul blocului în care locuia cu familia ei, în sectorul 5 al Capitalei. Fata în vârstă de 14 ani era singură în casă în momentul în care a căzut de la etaj și a fost găsită moartă de trecători. Echipajele SMURD ajunse la fața locului nu au mai avut cu ce să o ajute, constatând decesul. În acest caz, nu s-a stabilit cu precizie dacă a fost vorba de accident sau sinucidere întrucât, potrivit familiei, fata nu avea niciun motiv să-și pună capăt zilelor, astfel că întreaga familie e șocată. Tocmai de aceea polițiștii au luat în considerare varianta unui accident, o alunecare din greșeală. De altfel, mama fetei vorbise cu aceasta cu puțină vreme înainte și nu părea să fie agitată sau deprimată.

ADVERTISEMENT

În luna mai, o altă fată de 14 ani cădea de la etajul 4 al unui bloc din București. De data aceasta polițiștii au fost siguri că e o tentativă de sinucidere, fata nefiind la prima astfel de încercare de a-și pune capăt vieții. Deși a căzut de la etajul patru, fata a fost stabilizată de medici, însă a rămas într-o stare gravă. Cunoscută cu probleme psihice mai vechi, fata ar fi fost stresată de școală.

Tot în 2022, dar la începutul anului, o fată din Târgu Jiu a vrut să se sinucidă, aruncându-se de la etaj de față cu o profesoară, pentru că aceasta a vrut să-i scadă nota la purtare. Inițial, fata și-a înjurat colegii, după care s-a aruncat de la etaj. De fapt, situația nu a fost atât de tragică, lucru constatat de pompierii ajunși la fața locului.

ADVERTISEMENT

Am fost sesizaţi cu privire la faptul ca o elevă de 15 ani, din comuna Băleşti, s-ar afla pe pervazul sălii de clasă şi ameninţă că se sinucide. Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu şi Biroului Siguranţă Şcolară s-au deplasat la faţa locului, constatând faptul că o elevă a sărit de pe pervazul ferestrei de la etajul I, după care a revenit în sala de clasă”, a transmis IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT
Tags: