News

Elevă de 11 ani, cercetată de poliție după ce și-a amenințat o colegă: ”O s-o omor pe scări. E easy”

O elevă de doar 11 ani din Prahova este cercetată de poliție după ce și-a amenințat cu moartea o colegă. Mesaje extrem de grave trimise.
27.11.2023 | 12:31
Eleva de 11 ani cercetata de politie dupa ce sia amenintat o colega O so omor pe scari E easy
Incident grav în Prahova: elevă de 11 ani, cercetată de poliție după ce și-a amenințat cu moartea o colegă: ”O s-o omor pe scări. E easy”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caz extrem de grav la o școală din județul Prahova, acolo unde o elevă de doar 11 ani a ajuns să fie cercetată de poliție. Minora a ajuns în atenția oamenilor legii după ce și-a amenințat o colegă.

Incident grav în Prahova: elevă de 11 ani, cercetată de poliție după ce și-a amenințat cu moartea o colegă: ”O s-o omor pe scări. E easy”

Din informațiile IPJ Prahova, pe 20 noiembrie, o elevă de 11 ani i-a adresat unei alte copile, de aceeași vârstă, o serie de mesaje extrem de grave. Unele dintre ele au apărut în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Fata i s-ar fi confesat unei colege, căreia i-a spus că va merge cu un cuțit la școală, pentru a-și înjunghia o altă colegă. Fetele învață la Școala George Emil Palade din municipiul Ploiești.

În decurs de un minut, copila i-a expus destinatarei planul sadic pus la cale. Fata pare furioasă pe o colegă de clasă, pe care intenționează să o atace cu un cuțit la finalul cursurilor sau undeva în baie.

ADVERTISEMENT

Știi ceva? Cred că zilele astea o să țin cuțitul după mine și, poate, când o prind singură la baie, așa ar fi mai convenabil. M-aș feri puțin de consecințe. Ei bine, mă duc după ea la baie. Nu poți să-ți imaginezi ce pot să fac eu. Pot să vin cu un cuțit la școală și să i-l bag în burtă sau direct în față. Fără nicio jenă.

Sau poate și în gât. Și nu promit că n-o să fac asta. Vreau mâine sau poimâine sau poate săptămâna viitoare o să-mi iau un cuțit și, când ieșim de la ore, o s-o omor pe scări. E atât de easy”, a spus eleva, scriu cei de la Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Eleva care a trimis mesajele de amenințare a fost identificată

Potrivit sursei citate, aceste mesaje de amenințare au ajuns la urechile părinților. Aceștia au refuzat inițial să-și mai trimită copiii la școală, de frică. Apoi, a aflat de ele și un profesor din școală. Acesta din urmă a și alertat poliția.

În urma acestui caz grav, IPJ a deschis un dosar penal. Eleva care a lansat amenințările a fost identificată. În vârstă de 11 ani, ea este din comuna prahoveană Sângeru. Copila învață la o școală de prestigiu din Ploiești.

ADVERTISEMENT

”La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești și cei ai Biroului Siguranța Școlară Prahova au fost sesizați de către un cadru didactic al unei unități de învățământ din municipiu, despre faptul că o minoră ar fi fost amenințată de o alta, cu acte de violență.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că la data de 20 noiembrie a.c., unei minore în vârstă de 11 ani, din comuna Târgșoru Vechi, i-ar fi fost trimise înregistrări audio care conțineau amenințări cu acte de violență, de la o altă colegă, tot de 11 ani, din comuna Sângeru. În cauză, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de amenințare, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

ADVERTISEMENT