News

Elevii de clasa a XII-a, doar trei zile pe săptămână la școală. Tinerii sunt încântați de proiect

Elevii de clasa a XII-a nu mai merg la școală cinci zile pe săptămână, ci doar trei, conform unui proiect pilot al Ministerului Educației aplicat în unele licee din țară.
16.04.2024 | 16:48
Elevii de clasa a XIIa doar trei zile pe saptamana la scoala Tinerii sunt incantati de proiect
Proiect al Ministerului Educației: elevii de clasa a XII-a, trei zile pe săptămână la școală. Reacția tinerilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elevii de clasa a XII-a, doar trei zile pe săptămână la școală. Acesta este un proiect pilot al Ministerului Educației care se aplică în această perioadă la mai multe unități de învățământ.

Proiect al Ministerului Educației: elevii de clasa a XII-a, trei zile pe săptămână la școală. Reacția tinerilor

Factorii decidenți din Învățământul românesc pun în aplicare, în această perioadă, un proiect pilot destinat claselor a XII-a. Acesta se aplică, în prezent, în mai multe școli din România.

ADVERTISEMENT

Mai exact, elevii de clasa a XII-a nu mai merg la școală cinci zile pe săptămână, ci doar trei. De asemenea, în această perioadă ei fac doar materiile de Bacalaureat. Proiectul pilot al Ministerului Educației se aplică la un Colegiu din Câmpulung Muscel şi în alte nouă unități școlare din România.

Reacțiile care vin din ”teren” în urma aplicării acestui nou mod de învățare sunt pozitive. Astfel, elevii spun că sunt foarte încântați de acest proiect. Prin acest program ei au mai mult timp pentru studiu, se simt mai puțin obosiți și stresați.

ADVERTISEMENT

Totodată, tinerilor le rămâne timp să se pregătească pentru facultate. Pe aceeași lungime de undă sunt și profesorii. Dascălii consideră acest program o soluție pentru a obține rezultate bune la examenul de Bacalaureat, notează Știri TVR.

Conform programei școlare pentru anul 2023-2024, elevii din anii terminali, care sunt în clasele a XII-a zi și a XIII-a seral și frecvență redusă au 34 de săptămâni de cursuri, cu două săptămâni mai puțin decât cei din anii mai mici. Aceștia vor termina cursurile la data de 7 iunie 2024.

ADVERTISEMENT

Sute de elevi de clasa a XII-a au mers la școală pe ”stilul american” și în 2021. Care au fost reacțiile

În 2021, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” a devenit “școală pilot“ prin ordin al ministrului Educației. Aici, elevii de clasele a XII-a au făcut exclusiv materiile de Bacalaureat.

Mai exact, în semestrul I și 6 săptămâni din semestrul al II-lea, profesorii s-au concentrat pe toată materia din clasa a XII-a. După aplicarea modelului american,  încă de la începutul lunii martie elevii au finalizat materia de clasa a XII-a.

ADVERTISEMENT

La fel ca în prezent, elevii au spus atunci că sunt foarte încântați de acest sistem. Acesta le permite copiilor să aibă mai mult timp pentru a învăța materiile necesare pentru BAC.

ADVERTISEMENT