News

Subiecte Matematică simulare Bacalaureat 2024. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a de la toate profilele la simulare BAC 2024 – Update

Subiecte Matematică simulare Bacalaureat 2024. Cerințele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a de la toate profilele la simulare BAC 2024.
05.03.2024 | 15:09
Subiecte Matematica simulare Bacalaureat 2024 Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XIIa de la toate profilele la simulare BAC 2024  Update
Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la simulare BAC 2024, proba de matematică. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-03-2024
13:14

Subiectele și baremele de rezolvare la matematică pentru simularea de Bacalaureat 2024, conform Edu.ro

La fel ca în ziua anterioară, după ora 15.00, ministerul educației a publicat subiectele și baremele primite marți de elevi, la toate specializările și profilurile pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024.

Subiecte simulare matematică, profilul mate-info:

Barem simulare matematică, profilul mate-info:

Subiecte simulare matematică, profilul științe ale naturii:

Barem simulare matematică, profilul științe ale naturii:

Subiecte simulare matematică, profilul pedagogic:

Barem simulare matematică, profilul pedagogic:

Subiecte simulare matematică, profilul tehnologic:

Barem simulare matematică, profilul tehnologic:

05-03-2024
10:38

Subiecte matematică simulare BAC 2024. Ce au avut elevii de rezolvat

În spațiul online au apărut subiectele primite la simularea examenului de BAC 2024 la matematică. Candidații au avut la dispoziție 180 de minute (3 ore). Timpul s-a calculat imediat după distribuirea subiectelor.

Și structura subiectelor este similară celei de anii trecuți. Vorbim de trei subiecte cu câte șase probleme/exerciții, fiecare dintre acestea notate cu câte 5 puncte.

Subiectele la profilul pedagogic:

Subiecte matematică simulare BAC 2024
Subiecte matematică simulare BAC 2024. Ce au avut elevii de rezolvat la profilul pedagogic. Sursa foto: edupedu.ro

Subiectele la profilul pedagogic:

Profil mate-info. subiecte simulare matematică BAC 2024 2
Profil mate-info. subiecte simulare matematică BAC 2024 2. Sursa foto: edupedu.ro
Profil mate-info. subiecte simulare matematică BAC 2024 2
Profil mate-info. subiecte simulare matematică BAC 2024 2. Sursa foto: edupedu.ro

05-03-2024
09:40

Ce se întâmplă cu notele de la simularea examenului de Bacalaureat

Elevii care susțin în această perioadă simularea probelor scrise de la BAC 2024 nu trebuie să fie îngrijorați dacă nu au avut inspirație la testare sau, pur și simplu, nu s-au pregătit suficient.

Conform Edu.ro, notele lucrărilor nu se trec în catalog. Pot exista excepții însă, iar la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens”, anunță ministerul. 

05-03-2024
08:40

Simulare BAC 2024: subiectele la proba de matematică vor apărea în curând în spațiul public

Conform metodologiei de examen anunțată de Ministerul Educației, candidații care susțin simulările examenului de Bacalaureat 2024 pot să iasă din sala de testare cel mai devreme după o oră și jumătate. Ei predau lucrarea și semnează de predare.

A trecut deja o oră și jumătate, astfel că o parte dintre elevi au ieșit deja din săli. Asta înseamnă că, în curând, în spațiul public ar putea să apară o parte dintre subiectele pe care le-au primit candidații la profilele de la matematică.

05-03-2024
07:48

Când apare rezolvarea subiectelor

Baremul și rezolvarea oficială a subiectelor de la proba de matematică de azi vor apărea pe site-ul edu.ro în jurul orei 15.00 și vor fi prezentate și de FANATIK. De îndată ce subiectele la matematică vor fi disponibile, vi le vom oferi.

De menționat că, tot astăzi, elevii de la profil uman dau simulare la istorie. Vezi AICI ce le-a picat!

05-03-2024
06:59

A început simularea la Matematică 2024

A început proba la matematică de la simularea de BAC 2024. Matematica este, în general, o probă complicată la examenul maturității, mulți dintre absolvenți considerând-o cea mai grea dintre toate. De menționat că nici notele la acest examen nu se vor trece în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului sau părintelui.

Subiecte Matematică simulare Bacalaureat 2024. În cursul zilei de marți, 5 martie, aflăm ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a de la toate profilele la testarea de la BAC 2024. Eu sunt Adrian Baciu și te invit alături de mine. O să te țin la curent cu tot ce înseamnă acest examen așa cum am făcut-o și ieri pentru proba de la limba și literatura română

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la simulare BAC 2024, proba de matematică

În total, peste 140.000 de elevi ai claselor a XII-a și a XIII-a din țară susțin proba obligatorie a profilului. Avem aici două materii importante: matematică sau istorie.

ADVERTISEMENT

Luni, 4 martie, tinerii care se pregătesc să facă pasul de la liceu către învățământul superior au susținut testarea la proba scrisă de limba și literatura română de la simulare BAC 2024. Am petrecut ziua analizând pentru dumneavoastră, v-am oferit secrete și detalii și m-ați răsplătit pe măsură. Am avut poate cea mai citită știre din online. Vă mulțumesc și vă promit că astăzi o să fiu tot la înălțime.

Când trebuie să ajungă la școală elevii pentru simulare BAC 2024

Elevii din România sunt deja familiarizați cu programul din ziua testului. Candidații au termen ora 08:30 până la care pot intra în săli. Tinerii trebuie să-și lase bagajele în sala alocată acestui lucru în centrul de examen. Ulterior, pot să intre în sălile în care sunt repartizați.

ADVERTISEMENT

Ora la care începe examenul, ce nu au voie să facă elevii

La fel ca la română, proba de la matematică debutează la ora 9:00. Este momentul în care, în fiecare încăpere unde se susține simularea, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, conform procedurii Ministerului Educației.

Candidații trebuie să fie familiarizați cu o serie de reguli extrem de stricte pe care să le respecte în sălile de testare. E foarte important să se obișnuiască cu aceste lucruri, pe care le vor întâlni și la examenul propriu-zis din iulie.

ADVERTISEMENT

Este deja cunoscut faptul că sălile de examen sunt supravegheate audio-video. Așadar, orice mișcare a candidaților este văzută de supraveghetori și oricând un elev poate fi eliminat din examen.

În sălile unde are loc acum simularea de la BAC 2024, absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a nu au voie să aibă asupra lor manuale, cărți, culegeri, formulare, notițe, însemnări etc.

ADVERTISEMENT

Nu se poate pătrunde în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau orice alte obiecte de depozitare. Toți cei care susțin examenul, în cazul de față simularea, au obligația să lase aceste obiecte în sala specială de depozitare a obiectelor. Aceasta este stabilită de comisia de bacalaureat.

Ora 10.30 este cea la care elevii vor putea părăsi sala de examen. Vorbim, așadar, de mijlocul examenului. Până atunci, indiferent că au terminat sau nu, că și-au pierdut inspirația sau nu, candidații trebuie să stea în săli.

Cum poate fi corectată o greșeală la simulare matematică BAC 2024

Metodologia de examen spune că ”pentru elaborarea lucrării scrise, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră”. E important de adăugat că, din aceleași reguli, aflăm că ”pentru executarea schemelor și a desenelor, elevii folosesc numai creion negru”.

Mai exact, la probele scrise la disciplinele ”matematică” și ”geografie”, ”candidații au posibilitatea să utilizeze instrumente de desen”, mai prevede aceeași metodologie a Ministerului Educației.

Elevii care doresc să corecteze o greșeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. Astfel, la procesul de corectare se va înțelege exact ce a intenționat elevul să facă.

Ce conținuturi au fost exceptate din programa de BAC pentru simulare matematică

În decembrie 2023, în Monitorul Oficial a fost publicată lista conținuturilor pentru simularea examenului examenului de Bacalaureat 2024. Din fericire, elevilor li s-a ușurat misiunea.

Mai exact, au fost eliminate mai multe conținuturi la limba și literatura română, matematică, istorie, geografie, dar și la celelalte discipline. La matematică, au fost exceptate pentru simulare BAC 2024 capitolul ”Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ”, capitolul ”Aplicații ale integralei definite” și o parte din capitolul ”Integrala definită”.

Modele de teste la matematică pentru Bacalaureat 2024. Se aplică și la simulare

În decembrie 2023, pe site-ul dedicat examenelor naționale – Subiecte.edu.ro – reprezentanții Ministerului Educației au venit în ajutorul elevilor cu modele de teste la matematică. Acestea se aplică și la simulare. Iată câte unul la fiecare profil:

Modele subiecte simulare matematică BAC 2024 – mate-info:

Modele subiecte simulare matematică BAC 2024 – pedagogic:

Modele subiecte simulare matematică BAC 2024 – științele naturii:

Modele subiecte simulare matematică BAC 2024 – tehnologic:

Subiectele și baremele de la simulările din ultimii trei ani și de la simulările județene 2023-2024

Care sunt subiectele și baremele la simulările de la Bacalaureat din ultimii trei ani.

Anul 2021:

Subiecte simulare – matematică, profilul mate-info:


Barem simulare – matematică, profilul mate-info:

Subiecte simulare – matematică, profilul științele naturii:


Barem simulare – matematică, profilul științele naturii:

Subiecte simulare – matematică, profilul tehnologic:

Barem simulare – matematică, profilul tehnologic:

Subiecte simulare – matematică, profilul pedagogic:

Barem simulare – matematică, profilul pedagogic:

Anul 2022:

Subiecte simulare – matematică, profilul mate-info:


Barem simulare – matematică, profilul mate-info:

Subiecte simulare – matematică, profilul științele naturii:

Barem simulare – matematică, profilul științele naturii:

Subiecte simulare – matematică, profilul tehnologic:

Barem simulare – matematică, profilul tehnologic:

Subiecte simulare – matematică, profilul pedagogic:

Barem simulare – matematică, profilul pedagogic:

Anul 2023:

Subiecte simulare – matematică, profilul mate-info:

Barem simulare – matematică, profilul mate-info:

Subiecte simulare – matematică, profilul pedagogic:

Barem simulare – matematică, profilul pedagogic:

Subiecte simulare – matematică, profilul științele naturii:

Barem simulare – matematică, profilul științele naturii:

Subiecte simulare – matematică, profilul tehnologic:

Barem simulare – matematică, profilul tehnologic:

Elevii care susțin examenul de BAC în 2024 pot să mai arunce un ochi și pe subiectele care s-au dat la simulările județene. Cerințele de examen din fiecare zonă a țării și baremul de rezolvare pentru fiecare pot fi descărcate AICI.

Calendarul simulării BAC 2024

Probele scrise ale simulării examenului de Bacalaureat au debutat luni, 4 martie, cu limba și literatura română. Marți, elevii au revenit în bănci pentru proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie.

Miercuri, 6 martie 2024, are loc probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 7 martie 2024 se încheie simularea cu probă scrisă la limba şi literatura maternă. Pe 15 martie sunt comunicate rezultatele.

Calendar Bacalaureat 2024

Până la prima sesiune a examenului de BAC 2024 mai sunt trei luni. Procedura pentru examen va debuta însă în perioada 3 – 7 iunie 2024, când are loc înscrierea candidaților la prima sesiune de examen.

Apoi, din 17 iunie până în 27 iunie se desfășoară evaluarea competențelor lingvistice, după cum urmează:

Între 17 – 19 iunie: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; Urmează, între 19 – 20 iunie evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Apoi, între 19 – 21 iunie are loc evaluarea competențelor digitale – proba D, pentru ca în final, intervalul 25 – 27 iunie să se țină evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Luna iulie, una a vacanțelor, este în 2024 una a examenelor și a emoțiilor pentru absolvenții de liceu. Chiar în prima zi, pe 1 iulie 2024, are loc proba scrisă la limba și literatura română.

La o zi distanță, pe 2 iulie 2024, elevii revin în bănci pentru proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Pe 4 iulie este proba la alegere a profilului și specializării pentru ca pe 5 iulie 2024 să se încheie examenul cu proba scrisă la limba și literatura maternă.

După doar trei zile, pe 8 iulie 2024, sunt afișate rezultatele la probele scrise, până la ora 12.00. În aceeași zi se pot depune și contestațiile, în intervalul orar 12.00 – 18.00. Din 9 până în 11 iulie sunt rezolvate contestațiile. În fine, pe 12 iulie 2024 se trage linie. Atunci are loc afișarea rezultatelor finale.

ADVERTISEMENT