News

Subiecte istorie la simulare BAC 2024. Ce le-a picat elevilor de clasa a XII a la proba din 5 martie. Update

Simulare BAC 2024. Ce subiecte au primit elevii se pregătesc pentru proba la istorie în contextul examenului de bacalaureat.
05.03.2024 | 15:03
Proba la istorie în cadrul simulării din 2024. Elevii își testează cunoștințele pentru examenul de bacalaureat. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-03-2024
13:07

Subiecte istorie la simulare BAC 2024. Subiectele și baremul, conform Edu.ro

La ora 15.00, pe site-ul Ministerului Educației dedicat examenelor naționale – Subiecte.edu.ro – au fost publicate subiectele și baremul de corectare pentru proba de simulare de istorie de la Bacalaureat 2024.

Iată ce au avut de rezolvat elevii claselor a XII-a:

Baremul de corectare la istorie:

05-03-2024
10:03

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de istorie de la simularea examenului de BAC 2024

În spațiul public au apărut imagini cu cele trei subiecte pe care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a le-au avut de rezolvat la simularea probei scrise de istorie a examenului de Bacalaureat 2024.

Subiectul I a constat în mai mulți itemi pe baza a două texte suport de I. A. Pop, I. Bolovan, ”Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”, și un fragment din K. Hitchins, ”Scurtă istorie a României”, conform Edupedu.ro.

Apoi, la Subiectul II, elevii au avut de răspuns la 6 întrebări având la bază tot un text de K. Hitchins. În fine, la Subiectul III, candidații au avut de alcătuit un eseu despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea.

Subiecte istorie la simulare BAC 2024
Subiecte istorie la simulare BAC 2024. Sursa foto: edupedu.ro

Simularea examenului de Bacalaureat 2024 se desfășoară în două zile consecutive, respectiv luni și marți, 4 și 5 martie, includând proba la istorie sau matematică, în funcție de alegerea profilului.

Subiecte istorie și bareme. Cum arată modelele pentru simulare BAC 2024

Această simulare oferă viitorilor absolvenți ocazia de a-și evalua cunoștințele în vederea examenului final din lunile iunie și iulie. Proba la istorie din cadrul simulării Bacalaureatului 2024 începe la ora 9:00, iar subiectele vor fi distribuite în fiecare sală în mod simultan.

ADVERTISEMENT

Fanatik.ro va prezenta subiectele și baremul la simularea Bacalaureatului 2024 imediat ce acestea vor fi disponibile oficial. Ministerul Educației va publica subiectele și baremul la istorie pentru simularea Bacalaureatului în jurul orei 15:00.

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și bareme la istorie pe baza cărora elevii s-au pregătit pentru simularea Bacalaureatului 2024, având aceeași structură ca și subiectele la limba română primite de elevi în anii anteriori.

ADVERTISEMENT

Ce subiecte au primit elevii la simulările de la nivel de județ

Înaintea simulării naționale a Bacalaureatului 2024, care are subiecte unice la istorie, simulările au fost organizate la nivelul județelor. Subiectele la istorie primite la simularea Bacalaureatului 2024 în diverse județe au fost publicate, împreună cu baremele corespunzătoare.

Simularea Bacalaureatului 2024 se desfășoară în conformitate cu programele aprobate de Ministerul Educației, iar subiectele și baremele sunt publicate zilnic, la ora 15:00, pe pagina web dedicată (http://subiecte.edu.ro/). Notele obținute nu sunt trecute în catalog, însă la cererea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi înregistrate în catalog.

ADVERTISEMENT

Conform datelor Ministerului Educației, la simularea Bacalaureatului 2024 sunt așteptați să participe peste 146.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a, în sistemul seral sau cu frecvență redusă, din peste 1.320 de unități de învățământ.

Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții și în cadrul consiliului profesoral.

ADVERTISEMENT

Cum arată calendarul Bacalaureatului din 2024

Potrivit informațiilor furnizate de către Ministerul Educației, programul examenului de Bacalaureat pentru anul 2024 este după cum urmează:

  • 17-19 iunie – Evaluarea abilităților de comunicare orală în limba română, proba A;
  • 19-20 iunie – Evaluarea abilităților de comunicare orală în limba maternă, proba B;
  • 19-21 iunie – Evaluarea competențelor digitale, proba D;
  • 25-27 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă străină;
  • 1 iulie – Examen scris la Limba și literatura română;
  • 2 iulie – Proba obligatorie a profilului, examen scris;
  • 4 iulie – Examen scris la disciplina de alegere a profilului;
  • 5 iulie – Examen scris la Limba și literatura maternă;
  • 8 iulie – Anunțarea rezultatelor pentru probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor între orele 12:00 și 18:00;
  • 9 – 11 iulie – Rezolvarea contestațiilor;
  • 12 iulie – Afișarea rezultatelor finale pentru Bacalaureatul din anul 2024.
ADVERTISEMENT
Tags: