News

Elevii români, primii din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică. Au obținut cinci medalii de aur și una de argint

Elevii români au obținut un rezultat istoric la Olimpiada Internațională de Matematică. S-au clasat pe primul loc în Europa.
12.07.2023 | 18:08
Elevii romani primii din Europa la Olimpiada Internationala de Matematica Au obtinut cinci medalii de aur si una de argint
Elevii români, primii din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică. Colaj Fanatik/ Sursa foto Facebook/hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elevii români, primii din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM). Competiția s-a desfășurat în Chiba, Japonia, iar rezultatul este unul istoric. Românii au adus acasă cinci medalii de aur și una de argint.

Elevii români, primii din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică

Ministerul Educației transmite că țara noastră s-a clasat pe primul loc în Europa și pe al patrulea în lume. Aceasta este cel mai bun rezultat din ultimii 24 de ani. România s-a clasat după China, Statele Unite și Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

“Cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 de puncte clasează România pe cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani, fiind depășită doar de China, Statele Unite ale Americii și Koreea”, a informat Ministerul Educației.

Cinci din cei șase elevi premiați urmează cursurile Liceului Internațional de Informatică, București. Este vorba despre David-Andrei Anghel, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea, care au obținut medalii de aur, dar și Radu Lecoiu care aduce în țară argintul.

ADVERTISEMENT

Un singur elev al lotului provine de la un liceu de stat, și anume Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București. Andrei a obținut medalia de aur, potrivit Ministerului Educației.

Rezultat istoric, un nou record al elevilor români

Reprezentanții Liceului Teoretic Internațional de Informatică București au adresat mulțumiri olimpicilor și profesorilor pentru rezultatele remarcabile. „Echipa României obține locul I în Europa și locul IV în lume! Mai mult decât un rezultat uluitor, un rezultat care spune lumii întregi că Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti este și va rămâne școala de excelență, școala celor mai buni profesori și elevi, iată, din lume!

ADVERTISEMENT

Mulțumim acestor elevi care au ales ca liceu – ICHB – din clasa a-9a. Elevi care, după un e-mail sau telefon primit la 14 ani, au ales o cale lungă, încărcată cu muncă și perseverență ca apoi, să culeagă aceste roade spectaculoase. Patru medalii de aur, un punctaj maxim și o medalie de argint. Toate ale ICHB-ului! ”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ.

Olimpiada s-a desfășurat pe parcursul a două zile de probe. Fiecare dintre acestea a durat 4 ore și jumătate. Elevii din România au bătut recordul de anul trecut, în 2023 obținând 208 puncte față de 194, rezultatul din 2022.

ADVERTISEMENT

Țara noastră s-a mai clasat pe locul 4 la nivel internațional, în 1999, cu 173 de puncte. În 1996, România a ocupat primul loc  la OIM, cu 187 de puncte. În acest an, delegația a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației, potrivit edupedu.ro.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO