News

Elevii români au luat medaliile de aur la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică: ”Încă o performanță de excepție”

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, i-a felicitat recent pe elevii care au obținut două medalii de aur și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022, organizată în Georgia.
24.08.2022 | 07:54
Elevii romani au luat medaliile de aur la Olimpiada de Astronomie si Astrofizica Inca o performanta de exceptie
Elevii olimpici au fost așteptați la aeroport de Sorin Cîmpeanu. Foto: facebook.com/www.edu.ro - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Datorită performanțelor remarcabile, elevii au fost așteptați la aeroport de Sorin Cîmpeanu, care ulterior i-a prezentat jurnaliștilor în salonul oficial. Alături de licenii, au fost felicitați și profesorii care i-au pregătit pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022.

Elevii de aur ai României, primiți de ministrul educației

Cei doi elevi care au fost premiați cu medaliile de aur sunt din Timișoara și București. Colegii lor premiați cu bronz învață la un liceu cunoscut din Capitală. ”Felicitări triplului campion, Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara), pentru medalia de aur și pentru titlul de cel mai bun concurent european!

ADVERTISEMENT

Vlad a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică și locul 2 la nivel mondial, precum și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică!

Felicitări, în egală măsură, dublului medaliat cu aur, Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)!

ADVERTISEMENT

El a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică”, a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Cei mai mulți elevi învață la un liceu din București

Elevii care au ocupat a treia treaptă a podiumului sunt Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula. Ei învață la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. Potrivit sursei citate, Răzvan-Gabriel Marcu a mai obținut în 2022 aurul la Olimpiada Internațională de Fizică.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îi privește pe profesorii care i-au pregătit pe elevii olimpici, aceștia sunt Petru Crăciun (ISJ Suceava) și Cristian Pîrghie (Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava).

De asemenea, au fost felicitate profesoara Rodica Ionescu și profesoara doctor Delia Davidescu. În același context, au fost apreciate și meritele profesorului universitar doctor Adrian Dafinei.

ADVERTISEMENT

Felicitările au fost adresate și celei de-a doua echipe participante la olimpiadă. Primul menționat a fost Traian Rareș Tuș (medaliat cu argint – Colegiul Național Gh. Șincai din Baia Mare).

Al doilea pe listă a fost Mendel Mendelson  (n.r. – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), medaliat cu bronz. El a fost urmat de Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național Gh. Murgoci din Brăila), care a luat medalia de bronz.

Teofil Voicu (Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca) și Andrei Dragoș Sirghi (Colegiul Național Ștefan cel Mare din Suceava) au luat mențiune. Nu a fost uitat nici profesorul coordinator Victor Păunescu.

 

 

ADVERTISEMENT