News

Elevul care și-a bătut diriginta în Târgu Mureș a fost exmatriculat. Când va avea dreptul să se reînscrie la cursuri

Elevul care și-a bătut diriginta în Târgu Mureș nu mai are dreptul să calce în școala unde a făcut scandal, după ce a fost exmatriculat de conducerea instituției.
20.03.2024 | 11:24
Elevul care sia batut diriginta in Targu Mures a fost exmatriculat Cand va avea dreptul sa se reinscrie la cursuri
Elevul care și-a bătut diriginta în Târgu Mureș a fost exmatriculat. Când va avea dreptul să se reînscrie la cursuri
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, conform legii, tânărul huligan are dreptul să se înscrie la o altă școală peste un an. Tânărul în vârstă de 15 ani era spaima școlii, fiind sancționat de mai multe ori pentru comportamentul său. Și mai șocant, în momentul în care tânărul și-a lovit violent diriginta, de față era mama acestuia.

Elevul care și-a bătut diriginta în Târgu Mureș a fost exmatriculat

Se pare că elevul și-a bătut diriginta tocmai pentru că aceasta a ”îndrăznit” să sune la 112 tocmai în urma unui alt scandal făcut în școală. Nu doar că a bătut-o pe femeie, dar a și amenințat-o cu moartea, în timp ce mama băiatului asista la întreaga scenă, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Profesoara a fost lovită cu pumnii și picioarele în față și abdomen, conform polițiștilor. Tânărul s-a oprit doar în momentul în care în scandal a intervenit portarul unității de învățământ. Profesoara a ajuns în cele din urmă la spital, în timp ce băiatul a fost arestat pentru 24 de ore.

La fel de șocant e faptul că, potrivit anchetatorilor, tânărul făcuse un scandal monstru cu câteva ore înainte să-și bată diriginta, după care a ajuns la secția de Poliție. Se pare că tocmai asta l-a scos din sărite, faptul că diriginta sa a chemat polițiștii.

ADVERTISEMENT

Așadar, însoțit de mama sa, imediat după ce a fost eliberat, tânărul în vârstă de 15 ani și-a bătut diriginta până când aceasta a fost preluată de o ambulanță SMURD. Conform Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, incidentul șocant a avut loc la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș.

Polițiștii l-au încătușat pe tânăr, după care l-au dus la secție și l-au amendat cu 500 de lei. ”Astăzi, 11 martie 2024, în jurul orei 10.00, diriginta clasei a VIII-a A a solicitat intervenţia doamnei director la această clasă.

ADVERTISEMENT

Un elev din Târgu Mureș și-a bătut cu bestialitate diriginta

Un elev era urcat pe dulap şi protesta la invitaţia de a se da jos şi a participa la ore, pe motiv că a fost sancţionat de nenumărate ori din cauza comportamentului. La refuzul şi limbajul injurios, doamna director a rugat elevii să iasă din clasă împreună cu doamna profesor şi să meargă în laboratorul de specialitate.

În acest timp, elevul în cauză şi-a aprins o ţigară, aşezându-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II. A fost apelată atât Poliţia de proximitate, cât şi Serviciul de urgenţă 112”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, tânărul avea un comportament deviant în timpul orelor de curs și își aprindea țigările de față cu profesorii sau se urca pe dulap.

ADVERTISEMENT