Sport

Elisabeta Lipă, discurs fără precedent: „Nu poți să-i dai bani numai străinului și românului să-i dai în cap!”

Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, cere egalitate intre sportivii romani si cei straini, prin prisma noilor masuri fiscale impuse de Guvernul Romaniei
21.09.2023 | 18:33
Elisabeta Lipa discurs fara precedent Nu poti sai dai bani numai strainului si romanului sai dai in cap
Elisabeta Lipă a avut un discurs radical după noile măsuri fiscale anunțate de Guvern. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, organul care a luat locul Ministerului Sportului, a reactionat în cadrul unei conferințe de presă, pe fondul noilor măsuri fiscale anunțate de Guvern. Multiplă campioană olimpică, fosta canotoare, vrea sa ia masuri ca sportivii romani sa fie tratati la fel ca cei straini si noile masuri fiscale sa nu creeze dezavantaje romanilor in comparatie cu sportivii straini angajati de cluburile de sport din tara.

Elisabeta Lipă, discurs fără precedent: „Nu poți să-i dai bani numai străinului și românului să-i dai în cap!”

Sportul profesionist din România ar urma să sufere schimbări radicale, în urma proiectului de lege care urmează să intre în vigoare începând de anul următor. Salariul maxim pe care un sportiv l-ar putea încasa de la un club susținut din bani publici nu va depăși suma de 30.000 de lei net.

ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă, șefa ANS, a început deja să ia măsuri, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar în cadrul unei conferințe de presă, fosta sportivă a tras mai multe semnale de alarmă.

”Vreau să vă rog să vă gândiți că suntem români, iubim sportul și ne dorim și rezultate. Eu nu zic că această lege e bună sau proastă. Eu, ca președinte, sunt partenerul vostru pe acest drum. Puneți pe primul loc naționala României. 

ADVERTISEMENT

„Nu poți să-i dai bani numai străinului și românului să-i dai în cap!”

Federația este confuză și ajung numai reclamații. Eu sunt obligată să iau măsuri. Dacă avem rezultate puternice, puteți să le dați și dublu. Dar când noi nu avem nimic, nu va ia așa pe șira spinării? Cum ne prezentăm noi la Campionatele Mondiale?

Dacă vreți privat, mergeți la privat și faceți performanță. Nu poți să ai numai străini vârfuri și sportivului nostru să îi dai în cap. Cum să crească dacă i-ai retezat toate aripile? Acest ordin nici nu trebuia să existe. Trebuia să vină de la fiecare dintre voi. Dacă sunteți iubitori, trebuia să aveți propuneri.

ADVERTISEMENT

Cine nu v-a lăsat până acum să nu investiți? Voi face o analiză la sânge a handbalului românesc și o să vă arăt. Știți câte lucruri ascundeți. Nu știu care e motivul pentru care faceți acest lucru!”, a declarat Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă cheamă handbalul la raport! FRH riscă să rămână fără finanţare

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Elisabeta Lipă i-a convocat pe oficialii Federației Române de Handbal şi președinții de cluburi la o întâlnire care a avut loc pe 21 septembrie la sediul FRH.

ADVERTISEMENT

Nerespectarea Ordinului 500/2022 este principala cauză pentru care Elisabeta Lipă a convocat întâlnirea. Handbalul este unul dintre dintre sporturile care a driblat ordinul de ministru care prevede folosirea unei ponderi de 40% a jucătorilor români în meciurile de campionat. Federaţia poate să rămână fără finanţarea de la Agenţia Naţională pentru Sport din cauza acestui fapt.

ADVERTISEMENT