Sport

Ministerul Sportului s-a transformat în Agenţia Naţională pentru Sport. Elisabeta Lipă, numită oficial preşedinte cu rang de secretar de stat. Update

În noul guvern condus de Marcel Ciolacu ministerul sportului a fost transformat în Agenţie Naţională pentru Sport, iar Elisabeta Lipă a fost numită în funcția de președinte.
20.06.2023 | 22:09
Ministerul Sportului sa transformat in Agentia Nationala pentru Sport Elisabeta Lipa numita oficial presedinte cu rang de secretar de stat Update
Elisabeta Lipă are cele mai mari şanse să fie secretar de stat. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
20-06-2023
19:15

Lipă, preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Sport

Elisabeta Lipă a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Decizia a fost publicată marți, 20 iunie, în Monitorul Oficial. Agenţia Naţională pentru Sport a fost înfiinţată prin OUG nr. 59/2003, adoptată în cadrul şedinţei din data de 15 iunie a Guvernului României.

”Agenţia Naţională pentru Sport, instituția care înlocuiește Ministerul Sportului, va funcționa în subordinea Guvernului, sub coordonarea prim-ministrului, și va fi finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

ANS preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul și este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat”, se arată într-o postare făcută pe contul de Facebook al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.

 

Astfel, sportul ar urma să aibă un alt rang, și anume cel de secretariat de stat, iar Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, va deveni secretar de stat, ea având cele mai mari șanse, fiind susținută de PSD, partidul din care face parte Marcel Ciolacu.

Elisabeta Lipă are cele mai mari şanse să fie secretar de stat

Nicolae Ciucă și-a anunțat astăzi, 12 iunie, demisia din funcția de premier al României, iar Marcel Ciolacu îi va lua locul, acesta dorind să schimbe rangul Ministerului Sportului.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ministerul Sportului va fi desființat și va avea rang de secretariat de stat, Elisabeta Lipă, susținută de PSD și care deține în prezent funcția de preșdinte al FR Canotaj, are cele mai mari șanse de a deveni secretar de stat.

UDMR a acceptat ca Ministerul Sportului să fie desființat. În Guvernul Ciucă, UDMA avea portofoliul Ministerului Sportului, iar decizia partidului a fost anunțată de vicepremierul Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT

Am făcut treabă la cele trei ministere şi considerăm că nu există niciun motiv să facem un schimb la acele două ministere care rămân în structura Guvernului.

Am acceptat ca Ministerul Sportului să fie desfiinţat şi să fie o autoritate sau un secretariat de stat la un alt minister”, a spus Kelemen Hunor în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă desființarea ministerului ar fi un minus!”

„Nu știu dacă desființarea ministerului ar fi un minus, suntem oameni de sport, asta facem de atâția ani de zile. Ministerul, de-a lungul anilor, a trecut prin multe transformări, că a fost agenție, că a fost autoritate sportivă, dar cred că important este ca sportului să i se dea ceea ce merită.

Este vorba de susținerea de care are nevoie, cu siguranță vine și mândria la pachet pentru poporul român atunci când sportivii noștri reprezintă țara cu succes în competiții”, a declarat recent Elisabeta Lipă.

ADVERTISEMENT

„Sunt convinsă că se va găsi cea mai bună soluție, dar pentru mine importante sunt rezultatele, și nu titulatura, că degeaba avem minister și lumea se plânge de o mie și o sută de probleme. Și atunci întreb: cum e mai bine?”, a mai spus Elisabeta Lipă.

ADVERTISEMENT