Sport

Elisabeta Lipă i-a făcut praf pe șefii gimnasticii românești: “Sunt plecați acolo ca turiști!”

Elisabeta Lipă, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Sport, i-a făcut praf pe şefii de la FR de gimnastică, spunând că au plecat la Mondiale ca turişti.
29.09.2023 | 18:50
Elisabeta Lipa ia facut praf pe sefii gimnasticii romanesti Sunt plecati acolo ca turisti
Elisabeta Lipă i-a făcut praf pe șefii gimnasticii românești: "Sunt plecați acolo ca turiști!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gimnastica românească a înregistrat un picaj şocant în ultimul deceniu. De pe podiumul olimpic de la Londra, România nu a mai existat ca echipă de gimnastică la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Elisabeta Lipă i-a făcut praf pe șefii gimnasticii românești

Nici pentru Paris 2024 nu sunt mari perspective, în condiţiile în care Mihai Covaliu, preşedintele COSR a declarat că nu se aşteaptă la calificarea prea multor gimnaşti şi gimnaste la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Sport, îl contrazice pe Covaliu şi îi face praf pe diriguitorii gimnasticii româneşti, spunând că au plecat la Mondiale ca turişti, în vacanţă:

„Nu o să mă refer la bugete pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de gimnastică. Dar eu știu că am semnat autorizarea.

ADVERTISEMENT

Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR de gimnastică a plecat (n.r. – la CM de la Antwerp, competiție care va avea loc în perioada 30 septembrie – 8 octombrie) cu 33 de persoane.

“Sunt plecați acolo ca turiști”

Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecați acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare.

ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a rămas. Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește FR de gimnastică.

O dramă e situația în care a ajuns gimnastica românească. Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din 3 surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, a declarat Elisabeta Lipă.

ADVERTISEMENT

Ultimele medalii olimpice câştigate de gimnastica românească au venit la Londra, în 2012. Atunci Sandra Izbaşa a luat aurul la sărituri, Cătălina Ponor argintul la sol şi echipa feminină a încheiat pe locul trei.

ADVERTISEMENT
Tags: