Life

Elon Musk a început războiul cu Mark Zuckerberg. Ce spune că le face Whatsapp utilizatorilor, în secret: “Nu poți avea încredere”

Elon Musk i-a declarat război lui Mark Zuckerberg. Ce spune patronul Twitter că face aplicația Whatsapp utilizatorilor.
10.05.2023 | 18:49
Elon Musk a inceput razboiul cu Mark Zuckerberg Ce spune ca le face Whatsapp utilizatorilor in secret Nu poti avea incredere
Elon Musk a început războiul împotriva lui Mark zuckerberg. Foto: colaj Fanatik/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elon Musk a pornit războiul împotriva lui Mark Zuckerberg. Patronul Twitter acuză că Whatsapp nu este de încredere și că aceasta își înregistrează în secret utilizatorii și că le accesează microfoanele în timp ce dorm.

Elon Musk i-a declarat război lui Mark Zuckerberg

După ce Elon Musk a declarat că vrea să dea în judecată Microsoft, acum a pornit un război și împotriva lui Mark Zuckerberg. Acesta a acuzat public că aplicația Whatsapp nu este un spațiu sigur pentru utilizatori.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în contextul în care cineva a povestit pe Twitter că Whatsapp a accesat microfoanele telefonului său în timp ce el dormea. Astfel că, Elon Musk a redistribuit și a adăugat mesajul: „Nu poți avea încredere”.

Este pentru a doua oară în doar câteva săptămâni când miliardarul de la Twitter și Tesla îl atacă pe rivalul său tehnologic, Mark Zuckerberg, acuzându-l de părtinire pentru că îi susține pe Democrați prin donațiile sale din campanii.

ADVERTISEMENT

Cum răspunde Whatsapp la acuzațiile lui Elon Musk

În consecință, compania lui Mark Zuckerberg a răspuns acuzațiilor tot în cadrul platformei lui Elon Musk, menționând că este vorba despre o eroare care apare în cazul telefoanelor cu sistem de operare Android.

„În ultimele 24 de ore am luat legătura cu un inginer Twitter care a postat o problemă cu telefonul său Pixel și WhatsApp. Credem că aceasta este o eroare pe Android care atribuie greșit informațiile din Tabloul de bord de confidențialitate și am cerut ca Google să investigheze și să remedieze.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii au control deplin asupra setărilor microfonului Odată acordată permisiunea, WhatsApp accesează microfonul doar atunci când un utilizator efectuează un apel sau înregistrează o notă vocală sau o înregistrare video. Și chiar și atunci, aceste comunicații sunt protejate prin criptare end-to-end, astfel încât WhatsApp nu le aud.

Privacy Dashboard este un serviciu deținut de Google care le permite utilizatorilor să vadă ce aplicații le accesează datele, care au permisiunea și când se întâmplă”, este mesajul transmis de reprezentanții Meta,conform DailyMail. 

ADVERTISEMENT

Totuși, problema persistă de mai multe zile și mai mulți utilizatori s-au plâns de acest lucru. Aceștia au raportat că au văzut microfonul activat pe fundal în ultima lună și nu numai.

Unii au venit și cu soluții. Astfel, repornirea telefonului va rezolva problema. O altă metodă este atingerea comenzii rapide de notificare de acces la microfon pentru a o dezactiva și apoi a o reporni.

ADVERTISEMENT
Tags: