Life

Încă o schimbare pregătită de Whatsapp. Este vorba despre mesajele vocale

O nouă schimbare pregătită de reprezentanții WhatsApp. Sunt vizate mesajele vocale ale utilizatorilor. Ce se întâmplă cu acestea?
31.03.2023 | 16:39
Inca o schimbare pregatita de Whatsapp Este vorba despre mesajele vocale
WhatsApp modifică mesajele vocale. Sursa foto: Zona IT
ADVERTISEMENT

WhatsApp va suferi noi modificări în următoarea perioadă. Mesajele vocale ale utilizatorilor vor trece printr-o schimbare, referitoare la trimiterea din greșeală a unor informații. Cei care le vor primi vor avea o interdicție. Despre ce este vorba?

WhatsApp trece printr-o nouă schimbare. Ce se întâmplă cu mesajele vocale

În viitorul apropiat, un mesaj vocal de pe WhatsApp ar putea fi ascultat doar o singură dată și nu va putea fi trimis și altor persoane. Momentan, funcția este în faza de testare și vine în sprijinul celor care își doresc să nu fi distribuit un anumit conținut, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Noua opțiune a WhatsApp este disponibilă atât pentru posesorii de Android, cât și pentru cei de iPhone. Ea va apărea după o altă serie de schimbări anunțate de reprezentanții platformei de socializare, încă de la începutul acestui an.

O altă modificare prevede ca mai multe persoane să asiste la o conversație video, la fel ca pe Facebook sau Skype. Toate apelurile video vor dispune de un link de invitație și vor fi însoțite și de un instrument care permite discuții în privat cu participanții.

ADVERTISEMENT

Mesajele șterse de pe WhatsApp se vor putea recupera?

De altfel, se ia în calcul și ca mesajele pe care un utilizator le-a trimis, dar mai apoi le-a șters, să fie recuperate. Cum? Printr-un buton numit ”Accidental Delete”. Acesta era anunțat de către angajații din spatele WhatsApp încă de la finalul lui decembrie 2022.

Însă, există o problemă în legătură cu ”Accidental Delete”. Dacă se va șterge mesajul prin apăsarea pe ”Delete for everyone” (șterge pentru toți-n.r), nu se va mai putea recupera. Acest lucru va fi posibil doar dacă apeși pe ”Delete for me” (șterge pentru mine-n.r).

ADVERTISEMENT

Se mai discută și despre faptul ca WhatsApp să funcționeze pe 4 dispozitive simultan. ”După ce vă conectați contul de WhatsApp la un nou telefon mobil, istoricul de chat va fi sincronizat pe dispozitivele conectate. Întrucât este vorba de o versiune beta, este posibil ca unele caracteristici să nu fie încă disponibile, de exemplu, posibilitatea de a vizualiza locațiile partajate în timp real și listele lungi de stickere”, conform Wabetainfo.

Una dintre schimbările care este agreată, deja, de mulți utilizatori este aceea de a restricționa posibilitatea de vizionare a mesajelor. Prin accesarea ”setări de confidențialitate” poți selecta un buton prin care să primești mesaje, să le citești, dar expeditorul să nu vadă acest lucru, crezând că încă nu le-ai primit.

ADVERTISEMENT

”Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabrică. Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni”, a mai comunicat sursa menționată.

ADVERTISEMENT
Tags: