News

Elon Musk, impozit record. Câți bani va da miliardarul statului american pentru anul 2021

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, va da statului american, pentru anul 2021, un impozit record. Câte zerouri are suma pe care o va plăti miliardarul
20.12.2021 | 16:08
Elon Musk impozit record Cati bani va da miliardarul statului american pentru anul 2021
ADVERTISEMENT

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, va da statului american, pentru anul 2021, un impozit record. Miliardarul a anunțat pe platforma Twitter care este suma pe care o va plăti pentru acest an.

Elon Musk, impozit record. Câți bani va da miliardarul statului american

Elon Musk este unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. El este fondatorul mai multor companii cunoscute, printre care Tesla și SpaceX.

ADVERTISEMENT

Acesta a declarat într-o postare pe platforma Twitter din data de 20 decembrie că va plăti statului american impozite de peste 11 miliarde de dolari pentru anul 2021.

Un raport făcut de un ziar american în luna iunie arăta că miliardarul a plătit un impozit pe venit foarte mic în raport cu averea sa uriașă.

ADVERTISEMENT

Elon Musk nu a fost de acord cu această caracterizare, spunând că nu primește salariu nici de la SpaceX, nici de la Tesla, și că plătește o cotă efectivă de impozitare de 53%. El a precizat că se așteaptă ca impozitul să crească anul viitor.

De asemenea, și săptâmâna trecută, numele miliardarului a apărut într-o postare a senatoarei americane Elizabeth Warren, care a scris pe Twitter că Elon Musk ar trebui să plătească taxe şi să înceteze să se considere mai presus de toţi ceilalţi. Afirmația senatoarei vine după ce miliardarul a fost desemnat “Persoana anului 2021”, atât de revista Time, cât și de publicația britanică Financial Times, pentru tot efortul depus în industria mașinilor electrice.

ADVERTISEMENT

Elon Musk i-a răspuns acesteia, spunându-i că în 2021 va plăti mai multe impozite decât a plătit vreodată orice american.

Ce spun oamenii din online despre impozitul record plătit de Elon Musk

Conflictul dintre Elon Musk și senatoarea Elizabeth Warren este unul destul de popular în aceste zile pe platforma Twitter.

ADVERTISEMENT

Postarea prin care miliardarul a anunțat suma imensă pe care o va plăti Serviciului Fiscal al Statelor Unite ale Americii, ca reacție la postarea senatoarei, a strâns sute de mii de aprecieri și de comentarii, care au fost atât unele pozitive, cât și unele negative.

“Ai făcut mai mult pentru țara noastră și pentru întreaga rasă umană decât toți acești politicieni cu mintea îngustă adunați laolaltă”, este părerea unui urmăritor al miliardarului.

“Te rog, nu face asta! Lumea va fi un loc mai bun dacă folosești cele 11 miliarde de dolari pentru altceva decât să le dai guvernului”, a scris un alt simpatizant al lui Elon Musk.

Mulți i-au luat apărarea lui Elon Musk în conflictul cu senatoarea, dar la fel de mulți i-au dat acesteia dreptate.

“Ea are dreptate 100%. Codul fiscal trebuie schimbat. În ceea ce îl privește pe Elon, el se îmbogățește de pe urma clienții săi. Nu-l învinovățesc. Aproape oricine ar face la fel, dar guvernele trebuie să-și înăsprească regulile fiscale. Elizabeth Warren are dreptate”, a comentat o femeie la tweetul senatoarei.

ADVERTISEMENT
Tags: