News

Elveția redeschide școlile și magazinele, în plină pandemie de coronavirus. Anunțul guvernului

16.04.2020 | 17:53
Elvetia redeschide scolile si magazinele in plina pandemie de coronavirus Anuntul guvernului
ADVERTISEMENT

Elveția va relaxa gradual restricțiile antiepidemice, începând cu 27 aprilie. Asta, în condițiile în care Elveția a fost, de la început, afectată puternic de pandemia de coronavirus.

Elveția relaxează măsurile antiepidemice

Guvernul Elveției intenționează să redeschidă școlile și magazinele din 11 mai, cu toate că Elveția nu se află pe un trend descendent al pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, cabinetele medicale, saloanele de coafură, masaj și înfrumusețare, dar și florăriile, se vor deschide din 27 aprilie. Economia Elveției nu mai poate să aștepte încă o lună de pauză totală, astfel că guvernanții au decis să facă un compromis.

Desigur, toți oamenii vor fi obligați să respecte măsuri de protecție impuse de guvern, precum purtarea de măști și mănuși, conform Guvernului din Elveția.

ADVERTISEMENT

„Dacă situația o va permite, școlile publice și restul magazinelor își vor redeschide porțile pe 11 mai”, au adăugat conducătorii Elveției.

La nivel European, mai multe țări par dispuse să relaxeze deja măsurile impuse în lupta cu coronavirus. De exemplu, Cehia, Norvegia și Danemarca par decise să redeschidă și ele toate magazinele și învățământul public, cu mențiunea că oamenii vor urma anumite reguli de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Țări ca Germania sau Suedia au avut mai mereu o politică relaxată în abordarea cu coronavirus, însă Organizația Mondială a Sănătății a avertizat dur toate națiunile care nu iau în serios pandemia de coronavirus.

”S-au observat indicii încurajatoare în datele din Spania, Italia, Franţa şi Elveţia, dar Europa este în ochiul ciclonului în acest moment”, a explicat directorul regional al OMS.

ADVERTISEMENT

26.632 de persoane s-au îmbolnăvit de coronavirus în Elveția și 1.017 persoane au murit. 8.75 de milioane de oameni e populația Elveției, aproximativ jumătate în raport cu România

ADVERTISEMENT