News

Elvețienii investesc 20 de milioane de euro într-o fabrică de ulei în România. Unde se va construi

Elvețienii investesc în România peste 20 de milioane de euro într-o fabrică de ulei, într-un oraș care devine tot mai atractiv pentru investitori.
05.10.2023 | 13:52
Elvetienii investesc 20 de milioane de euro intro fabrica de ulei in Romania Unde se va construi
Elvețienii investesc 20 de milioane de euro într-o fabrică. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Este vorba, desigur, de orașul Galați, lucru confirmat inclusiv de primarul Ionuț Pucheanu. Vor fi create, prin această investiție, 200 de locuri noi de muncă, după ce fabrica din zona Liberă Galați va fi construită. Investiția a ajuns în fața finală de obținere a avizelor și autorizațiilor.

Elvețienii investesc 20 de milioane de euro într-o fabrică de ulei

După aceea, firma elvețiană, care are și parteneri ucraineni, va face investiția pe 45.000 de metri pătrați. ”#Galati: Au sosit primele echipamente pentru fabrica de ulei din Zona Liberă. Orașul nostru este tot mai atractiv pentru investitori, iar Zona Liberă se dezvoltă pe zi ce trece. Primele materiale pentru construcția noii fabrici de ulei au ajuns deja aici”, s-a lăudat pe Facebook Primarul din Galați.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată și de conducerea Administraţiei Zonei Libere Galați. “La începutul acestei săptămâni, au ajuns și au fost descărcate primele tiruri cu o primă parte din echipamentul necesar pentru începerea lucrărilor. Din acest moment, nu mai există nici un impediment pentru derularea și finalizarea acestui proiect”, au transmis oficialii companiei, conform Antena 3.

Compania elvețiană SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat pe 6 februarie 2023 contractul de concesiune în prezența primarului din Galați, Ionuț Pucheanu, fiind vorba despre un contract valabil pentru o perioadă de 49 de ani. Așadar, dacă totul va decurge cum trebuie, sute de gălățeni au viitorul asigurat după ce vor lucra fără griji în această fabrică modernă.

ADVERTISEMENT

Nu doar gălățenii jubilează când aud că se fac investiții masive la ei în oraș, ci și Piteștenii. Asta, pentru că acum șase zile o mare fabrică auto a fost inaugurată la Pitești, iar managerul companiei a promis că piesele auto produse aici vor fi livrate în toată lumea.

Momentan, România are două fabrici care produc autoturisme, două unde se produc autobuze și două unde se fac camioane. Acum a venit momentul celor de la UKS Stamping să inaugureze o fabrică de piese auto, care vor fi livrate în toată lumea. Așadar, un nou pol de prosperitate pentru românii care au rămas în țară.

ADVERTISEMENT

”Noi aici producem componente ștanțate pentru industria auto, în special pentru interioare de mașini. Iar produsele vor fi livrate în toată lumea. Avem prese hidraulice de la 400 la 1.200 de tone”, a declarat managerul UKS Stamping, Ionuț Zamfirache, conform Argeș TV.

Fabrica inaugurată are o suprafață de 5.000 de metri pătrați, iar echipa de producție e formată din 80 de angajați. UKS Stamping e subsidiara grupului turc Ucler Kelepce și mai deține două fabrici în Turcia, în orașul Bursa, inaugurate cândva în anii 2008 și 2019.

ADVERTISEMENT

Așadar, sute de oameni se bazează UKS Stamping. Între timp, oficialii companiei au transmis că în România se vor produce scaune auto și componente de caroserie, printre altele. Printre clienții fabricii se vor număra Adient, Toyotetsu, Toyota Bashoku, Hydac și Stellantis.

ADVERTISEMENT
Tags: