Sport

Elvir Koljic, mărturii emoționante! Cum a scăpat familia lui din război: „Am fost norocoși”

Elvir Koljic s-a născut în Spania departe de războiul din Bosnia și Herțegovina, însă atacantul Universității Craiova a mărturisit că acesta a lăsat urme.
17.12.2023 | 08:30
Elvir Koljic marturii emotionante Cum a scapat familia lui din razboi Am fost norocosi
Elvir Koljic, mărturii emoționante! Cum a scăpat familia lui din război: „Am fost norocoși”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Eroul” derby-ului cu CFR Cluj și-a recăpătat locul în primul „11” al Universității Craiova și speră să revină în topul marcatorilor din SuperLiga din nou după o pauză lungă fără realizări mari. Elvir Koljic și-a propus și titlul cu gruparea din Bănie și a făcut mărturisiri emoționante despre ceea ce a însemnat războiul pentru familia lui.

Elvir Koljic, mărturii emoționante: „Majoritatea am pierdut oameni din familie sau prieteni”

Războiul din Bosnia și Herțegovina dintre 1992 și 1995 este o amintiri de coșmar pentru conaționalii lui Elvir Koljic, deoarece multe vieți s-au pierdut în conflictul din țara sa natală. Părinții atacantului a reușit să părăsească granițele și să se mute în Spania, însă au existat victime și printre cunoscuți și membrii ai familiei.

ADVERTISEMENT

„Războiul ne‑a afectat pe toţi, majoritatea am pierdut în el oameni din familie sau prieteni. A fost o poveste foarte urâtă şi foarte dureroasă. Eu şi familia mea am fost norocoşi, ei au reuşit să emigreze în Spania în 1993. Apoi ne‑am întors în Bosnia când eu aveam vreo 3 ani”, a spus Elvir Koljic în programul meciului cu Poli Iași.

Născut în Spania, Elvir Koljic s-a mutat în Bosnia și Herțegovina la vârsta de trei ani, iar peste o scurtă perioadă avea să se îndrăgostească de fotbal. Acesta nu poate uita primele ghete primite din partea părinților la aproximativ cinci ani.

ADVERTISEMENT

„Am fost foarte fericit când părinţii mei mi‑au făcut cadou prima minge de fotbal şi primele ghete. Nu mai ştiu cât aveam, probabil vreo 4‑5 ani. Mi se spunea Brate, dar era o o poreclă comună, pentru că noi spunem brate aproape la fiecare, bratele meu. În limba noastră, brate înseamnă frate”, a declarat „Dragonul”.

Elvir Koljic, mesaj pentru suporteri: „Putem câștiga titlul”. Ce spune despre CFR Cluj

Elvir Koljic are încredere în lotul „alb-albaștrilor” din actualul sezon din SuperLiga și are un mesaj clar pentru suporteri. Acesta le cere susținerea și mărturisește că Universitatea Craiova poate câștiga titlul mult așteptat cu Ivaylo Petev.

ADVERTISEMENT

„Fraţilor, vreau să vă rog să aveţi încredere în noi. Sunteţi foarte importanţi şi cu toţii ne dorim sincer să fiţi fericiţi. Anul acesta avem un lot foarte bun şi cred că, dacă vom fi cu toţii împreună şi ne vom sprijini la bine şi la rău, putem să câştigăm titlul pe care ni‑l dorim şi pe care îl merităm”, a spus atacantul.

Universitatea Craiova s-a întâlnit recent cu CFR Cluj care este în criză de rezultate, însă Elvir Koljic nu subestimează puterea ardelenilor. Deși sunt o echipă complet schimbată față de anul trecut, acesta este de părere că sunt de valoare apropiată cu cei din trecut.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt de acord că CFR nu e la fel de puternică. Şi‑au schimbat ceva jucători, însă cei noi cred că sunt cel puţin la valoarea celor de dinainte. Mai degrabă au crescut alte echipe, pentru că da, este un campionat mult mai echilibrat. Nu ştiu cine se va bate pentru titlu, dar simt că, dacă vom avea puţin noroc, noi îl vom câştiga”, a mai spus Koljic.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,00 este cota pentru „2 solist” la meciul UTA Arad - Universitatea Craiova