Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

U Craiova a băgat-o în criză pe CFR Cluj: „Rotaru a mutat decisiv” / „Nu aș spune că a fost rezultat corect”

Universitatea Craiova a egat-o la puncte pe CFR Cluj. Vivi Răchită îl felicită pe Mihai Rotaru pentru numirea lui Petev. Florin Gardoș îi temperează pe olteni.
03.12.2023 | 20:54
U Craiova a bagato in criza pe CFR Cluj Rotaru a mutat decisiv  Nu as spune ca a fost rezultat corect
Universitatea Craiova are 32 de puncte și a egalat-o pe CFR Cluj în clasament. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a dat lovitura pe finalul partidei cu CFR Cluj, iar Ivailo Petev a reușit deja să îi cucerească pe suporteri. Analiză la FANATIK SUPERLIGA a lui Vivi Răchită, Florin Gardoș, Adrian Ilie și Andrei Vochin.

Universitatea Craiova învinge cu noroc pe CFR Cluj: „Cu multă șansă, dar face parte din joc”

Vivi Răchită e de părere că ardelenii au pierdut partida pe mâna lor: „CFR Cluj și-a făcut greu meciul. A avut ocazii și situații mai clare de a marca. Așa e la fotbal când nu marchezi. Vine adversarul și îți câștigă meciul. Și la CFR și la Rapid este o criză”.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Stelei consideră că distanța față de lider e destul de mare: „Mandorlini a schimbat și sistemul, jucătorii, încearcă să găsească o formulă, dar rezultatele nu sunt cele pe care și le doresc. Mă uitam pe clasament și FCSB dacă bate se duce la opt puncte de cele două. E o distanță destul de mare, nu mai este de un meci când se vor înjumătăți pe punctele, ci de două”.

Răchită a ținut să scoată în evidență meritul patronului Universității Craiova: „Uite că Mihai Rotaru a mutat decisiv: 3 din 3. Cu multă șansă, dar face parte din joc. Dacă ne uităm la prima repriză de la Galați, 1-0 pentru Oțelul. Dă Cisse pe lângă minge, egalează Mitriță și de acolo se rupe totul”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu merita victoria crede Florin Gardoș: „CFR și-a creat ocazii mari”

Florin Gardoș, fostul fundaș din Bănie, consideră că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil: „N-aș spune că e un rezultat corect. Prima repriză parcă n-au găsit drumul spre poartă echipele. Ajungeau în poziții, dar nu alegeau cele mai bune variante. A doua repriză am văzut câteva faze interesante. CFR și-a creat ocazii mari. N-au mai câștigat din octombrie și sunt ceva probleme acolo”.

Gardoș a remarcat totuși un aspect pozitiv al oltenilor: „Ce îmi place la Craiova și Petev a venit cu plusul ăsta, a schimbat sistemul în așa fel încât să îi poată folosi în partea stângă și pe Mitriță și pe Ivan, unde zice că îi place. 

ADVERTISEMENT

Eu de la începutul sezonului am fost de părere că Universitatea Craiova are cel mai bun lot din ultimii ani, dacă nu chiar cel mai bun de când au revenit ei. Cu toate că până acum lucrurile n-au mers. Pare să se așeze ușor-ușor și sunt în formă bună”.

Adrian Ilie știe unde s-a decis meciul: „Schimbările au fost mai bune la Craiova”

Adrian Ilie a explicat cum a reușit Craiova să dea lovitura: „Poate schimbarea de sistem, antrenor nou, să nu uităm că are trei meciuri la echipă. Important e că au câștigat și asta rămâne. Pentru CFR e un plus în joc față de ultimele meciuri. Din punct de vedere tactic, schimbările au fost mai bune la Craiova și au reușit să câștige pe final.

ADVERTISEMENT

La primele ocazii trebuie să dai gol. Asta e cel mai important. Deschizi meciul și începi cu 1-0. CFR-ul ratează, domină, face un presing bun, dar finalul le-a aparținut celor de la Craiova. Execuția lui Koljic a venit exact când trebuie. Dacă dai gol mai devreme au timp să egaleze. CFR-ul juca, avea ocazii.

Andrei Vochin a fost extrem de încântat de ce a văzut la ambele echipe: „Mie mi-au plăcut foarte multe lucruri din meciul de aseară. În primul rând mi-a plăcut CFR Cluj. N-o mai văzusem așa din startul de campionat, când mi se părea că e o echipă bine antrenată și se poate duce la titlu.

Mi s-a părut că joacă într-un fel ca o revoltă a ceea ce li s-a întâmplat în ultimele runde. Am văzut o echipă în care au reapărut cei doi senatori de drept: Deac și Camora și asta cred că a ajutat tot grupul și s-au calmat lucrurile”. 

Nu trebuie să ratezi FANATIK SUPERLIGA! În fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, Horia Ivanovici și invitații te așteaptă LIVE DOAR pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea e ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la 17:30.

Analiză la FANATIK SUPERLIGA după U Craiova - CFR Cluj 1-0

ADVERTISEMENT