Sport

Elyass Bucurică, scandal monstru înainte de Dinamo – UTA! „Ați ajuns, țăranilor?”

UTA Arad a avut o primire ostilă pe stadionul Arcul de Triumf, înaintea partidei cu Dinamo, din etapa cu numărul 30 a SuperLigii.
08.03.2024 | 19:40
Elyass Bucurica scandal monstru inainte de Dinamo  UTA Ati ajuns taranilor
Scandal la stadion înainte de Dinamo - UTA. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo a primit vizita lui UTA Arad, pe stadionul Arcul de Triumf, în ultima etapă a sezonului regulat în SuperLiga. Meciul este unul important pentru arădeni, aceștia fiind încă implicați în lupta pentru locurile de play-off.

Scandal la stadion înainte de Dinamo – UTA Arad

Înfruntarea dintre Dinamo și UTA Arad este una cu un grad ridicat de risc. Elevii lui Mircea Rednic vor fi susținuți și de membrii din galeria celor de la CSA Steaua, aceștia fiind înfrățiți cu ultrașii arădeni.

ADVERTISEMENT

La sosirea la stadion, autocarul celor de la UTA a fost înconjurat de fanii ”câinilor”, având parte de o primire ostilă. Jucătorii au fost fluierați și înjurați, iar cel mai vocal dintre suporterii dinamoviști a fost chiar liderul Peluzei Cătălin Hîldan, Elyass Bucurică.

”Țăranilor, ați ajuns la București?!” le-a strigat Bucurică arădenilor, conform GSP. În momentul în care a observat că este filmat, acesta a i-a înjurat și pe jurnaliștii prezenți la stadion: ”De ce mă filmați, băga-mi-aș p**a în m****i voștri!”.

ADVERTISEMENT

Jandarmii au apelat la gaze lacrimogene înainte de Dinamo – UTA

Apariția suporterilor care o susțin pe UTA Arad a declanșat un adevărat haos în jurul stadionului Arcul de Triumf. Mai multe petarde au fost aruncate, jandarmii fiind nevoiți să apeleze la gaze lacrimogene.

Gazele au fost simțite și de persoanele care nu erau implicate în scandal, ci doar veniseră la stadion pentru a-și suține echipa favorită. Forțele de ordine au intervenit cu câini sau calare, spre uimirea bătrânilor, femeilor cu copii de mână sau a trecătorilor.

ADVERTISEMENT

Comunicatul Jandarmeriei înaintea partidei

Cu 24 de ore înaintea duelului dintre Dinamo și UTA, Jandarmeria a publicat un comunicat prin care explica măsurile suplimentare de securitate.

„Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 18:00, doar pe baza biletelor sau invitaţiilor puse la dispoziţie de organizator.

Pentru acest meci de fotbal, din raţiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor şi persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât şi a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

De asemenea, menţionăm faptul că, deşi a fost agreată prezenţa şi altor suporteri din Bucureşti în zona destinată galeriei echipei oaspete, din raţiuni care privesc buna desfăşurare a evenimentului sportiv, organizatorul acestuia nu va permite afişarea altor însemne în afara de cele care aparţin echipei FC UTA Arad”, se arată în comunicatul Jandarmeriei București.

ADVERTISEMENT