Sport

Emil Grădinescu, încă un discurs manifest. Ce a spus la startul FCSB – Dinamo

Conflictul dintre CSA Steaua și FCSB nu îl lasă rece pe comentatorul sportiv Emil Grădinescu, care a transmis un nou mesaj dur împotriva generalilor din liga secundă.
22.07.2023 | 21:58
Emil Gradinescu inca un discurs manifest Ce a spus la startul FCSB  Dinamo
Emil Grădinescu, necruțător cu generalii CSA: ”Își bat joc de suporteri”
ADVERTISEMENT

Mai exact, Grădinescu a profitat de începutul partidei dintre FCSB și Dinamo, de pe Arcul de Triumf, pentru a-i urechea pe generalii de la CSA Steaua care au interzis ca acest meci să se dispute pe Stadionul Ghencea. De altfel, remarcă Grădinescu, cei de la CSA Steaua refuză așadar să aducă bani la bugetul statului, în vreme de criză, doar pentru că există niște ambiții împotriva celor de la FCSB.

Emil Grădinescu, necruțător cu generalii CSA: ”Își bat joc de suporteri”

FCSB pe care Emil Grădinescu o consideră adevărata Steaua, drept dovadă și discursul din fața microfonului de comentator. ”Cel mai crâncen derby din spatele nostru, 70 de ani de ostilitate, aceste două echipe au deținut multă vreme monopolul performanței. FCSB/Steaua și Dinamo au 94 de trofee interne, doar că vremurile bune s-au dus cel puțin pentru Dinamo, care se zbate să rămână în viață după tentativa de asasinat comisă de Cortacero și banda sa de escroci.

ADVERTISEMENT

Două rivale neînduplecare care făceau legea în fotbalul din România. Conducerea CSA a arătat din nou că-și bate joc de suporteri, de orice normă, într-un an în care Guvernul crește taxele și impozitele, în care deficitul bugetar a crescut, TVA a crescut la mâncarea pentru câini și pisici. Ei bine, conducerea CSA plătită de la buget refuză să alimenteze acest buget. Cel puțin 100.000 de euro ar fi intrat la buget dacă stadionul Steaua ar fi fost închiriat”, a transmis Grădinescu.

Nu este pentru prima oară când Emil Grădinescu ține un astfel de discurs, prin care anunță clar că FCSB e Steaua, cu riscul de a fi tras de mânecă inclusiv de CNA. S-a întâmplat așa în primăvara anului 2023, după FCSB – Sepsi 1-0, ultima etapă a sezonului regulat. Cei de la CNA nu au gustat discursul lui Grădinescu de atunci și au reacționat după aproximativo lună.

ADVERTISEMENT

Membrii Consiliului au vizionat secvențele relevante din meci și au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentatul Orange Sport 1, care a precizat că cei doi comentatori și-au exprimat opiniile în legătură cu palmaresul echipei Steaua. Vă informăm că la finalul discuțiilor nu au fost constatate încălcări ale prevederilor legislației audiovizualului”, se arată în decizia CNA.

Ce a transmis Emil Grădinescu atunci, mai exact? Printre altele, comentatorul sportiv a insistat asupra faptului că FCSB e Steaua. “Este o reeditare a finalei de Cupa României, ediția 2020, câștigată cu 1-0 de FCSB. Îi spun FCSB pentru că noi, comentatorii, așa suntem obligați de autorități, însă știm cu toții că FCSB e, de fapt, Steaua.

ADVERTISEMENT

Echipa care nu și-a întrerupt activitatea nicio secundă, singura echipă cu o prezență continuă în Liga 1 de la înființare. Schimbarea entității care administrează clubul nu aduce după sine modificări pe linie sportivă. Sunt «n» cluburi mari în lume care și-au schimbat patronii, dar și-au păstrat identitatea și palmaresul. Și mai știm că lupta pentru numele de Steaua îl lasă rece pe patron. Îi place cum sună varianta sa de FCSB – Faci Ce Spune Becali”, a fost mesajul lui Grădinescu de atunci.

Disputa dintre CSA Steaua și FCSB părea încheiată în 2021, când Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că palmaresul echipei Steaua din 1947 până în 1998 aparţine celor de la CSA Steaua, iar palmaresul din 2003 până în prezent aparţine celor de la FCSB. Cu toate acestea, cazul pare departe de a se fi încheiat, mai ales că Gigi Becali vrea să înregistreze marca Steaua la nivel european, pentru ca echipa sa să evolueze în cupele europene sub această identitate.

ADVERTISEMENT

Într-o notă ironică, Gigi Becali susține că s-ar putea să nu mai continue această luptă juridică de ”mila” lui Florin Talpan. ”S-ar putea să nu vreau că mi-e milă de Talpan. El a luat banii 30.000 de euro de la mine, mi-a pus executare pe cont. Acum eu am câștigat procesul, acum el trebuie să dea banii înapoi și el nu vrea să-i dea. Acum o să-i pun și eu sechestru pe casă. Nu vrea să-i dea. Domnule judecător, uitați ce mi-a făcut, uitați, cum să-i dau banii. Acum i-am executat, hotărâre de executare, începe plânge, cutare cum, cutare. Prietena mea m-a părăsit din cauza lui Becali, că mașina, că i-a vandalizat mașina. Hai că m-așteaptă la Palat”, a declarat, ironic, Gigi Becali.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,47 este cota pentru ca FCSB să se califice din ”dubla” cu CSKA Sofia 1948

ADVERTISEMENT