Sport

Emil Grădinescu, discurs manifest în direct la tv: “Ştim cu toții că FCSB e, de fapt, Steaua!”. Ce decizie a luat CNA. Update

CNA a reacționat după discursul manifest al lui Emil Grădinescu de la începutul meciului FCSB - Sepsi 1-0, disputat în ultima etapă din sezonul regulat.
25.05.2023 | 19:30
Emil Gradinescu discurs manifest in direct la tv Stim cu totii ca FCSB e de fapt Steaua Ce decizie a luat CNA Update
Meciul dintre Sepsi - FCSB, înainte de start. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT
25-05-2023
16:32

CNA, verdict după discursul lui Emil Grădinescu

La o lună și jumătate de la discursul comentatorului Emil Grădinescu, Consiliul Național al Audiovizualului a dat verdictul.

„Membrii Consiliului au vizionat secvențele relevante din meci și au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentatul Orange Sport 1, care a precizat că cei doi comentatori și-au exprimat opiniile în legătură cu palmaresul echipei Steaua. Vă informăm că la finalul discuțiilor nu au fost constatate încălcări ale prevederilor legislației audiovizualului”, se arată în decizia CNA.

FCSB joacă ultimul meci din sezonul regulat al Superligii împotriva celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. Roş-albaştrii sunt în urmărirea celor de la Farul şi CFR Cluj, de care speră să reducă ecartul înainte de startul play-off-ului.

Emil Grădinescu, discurs manifest în direct la tv: “Ştim cu toții că FCSB e, de fapt, Steaua!”

Comentatorul de la Prima Sport, Emil Grădinescu, a avut un mesaj manifest înainte de startul confruntării de pe Arena Naţională, spunând că FCSB este Steaua, dar pe patron îl lasă rece această luptă pentru identitate:

ADVERTISEMENT

“Este o reeditare a finalei de Cupa României, ediția 2020, câștigată cu 1-0 de FCSB. Îi spun FCSB pentru că noi, comentatorii, așa suntem obligați de autorități, însă știm cu toții că FCSB e, de fapt, Steaua.

Echipa care nu și-a întrerupt activitatea nicio secundă, singura echipă cu o prezență continuă în Liga 1 de la înființare. Schimbarea entității care administrează clubul nu aduce după sine modificări pe linie sportivă.

ADVERTISEMENT

“Lupta pentru numele de Steaua îl lasă rece pe patron. Îi place cum sună varianta sa de FCSB – Faci Ce Spune Becali””

Sunt «n» cluburi mari în lume care și-au schimbat patronii, dar și-au păstrat identitatea și palmaresul. Și mai știm că lupta pentru numele de Steaua îl lasă rece pe patron. Îi place cum sună varianta sa de FCSB – Faci Ce Spune Becali”, a fost mesajul lui Grădinescu.

Emil Grădinescu
Emil Grădinescu

În 2021, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că palmaresul echipei Steaua din 1947 până în 1998 aparţine celor de la CSA Steaua, iar palmaresul din 2003 până în prezent aparţine celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Lupta pentru palmares a ajuns la Înalta Curte!

Conflictul datează de 9 ani. În finalul anului 2014, echipa lui Gigi Becali a pierdut dreptul de a folosi numele Steaua. Acest conflict este în continuare purtat în instanţe şi pe 2 martie s-a judecat al doilea termen al recursului privind palmaresul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pronunţarea unui verdict s-a amânat pentru data de 16 martie 2023.  Juristul celor de la CSA Steaua, Florin Talpan a declarat: “Sunt foarte optimist. Bineînțeles că vom câștiga. Nu sunt susținut de oamenii din conducerea Ministerului, pentru că, altfel, aș fi câștigat acest proces mai repede.”

ADVERTISEMENT

CSA Steaua activează în acest moment în liga secundă, acolo unde a câştigat sezonul regulat. Chiar dacă va încheia pe un loc de promovare, echipa lui Daniel Opriţa nu are deocamdată dreptul să joace pe prima scenă.

ADVERTISEMENT