Sport

Emil Săndoi pune presiune pe „perlele” Universității Craiova: „Trebuie să demonstreze! În momentul de față sunt doar promisiuni!”. Exclusiv

Emil Săndoi, selecționerul României U21, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre „perlele” Universității Craiova.
05.03.2023 | 09:43
Emil Sandoi pune presiune pe perlele Universitatii Craiova Trebuie sa demonstreze In momentul de fata sunt doar promisiuni Exclusiv
Emil Săndoi, sfat pentru „perlele” Universității Craiova. Selecționerul României U21 spune că oltenii trebuie să profite de șansa oferită. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe și-a propus întinerirea lotului Universității Craiova, iar „Geană” le-a oferit încredere tinerilor jucători ai alb-albaștrilor. Emil Săndoi a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că „perlele” oltenilor trebuie să profite de regula U21 și să devină certitudini ale fotbalului românesc.

Emil Săndoi, selecționerul României U21, sfat pentru „perlele” Universității Craiova: „Sunt obligați să beneficieze cât mai mult de regula instituită. Trebuie să confirme”

Universitatea Craiova stă bine la capitolul jucătorilor U21 în sezonul 2022-2023 din SuperLiga. Eugen Neagoe îi are la dispoziție pe Ștefan Baiaram, Jovan Markovic, Vladimir Screciu, Alexandru Ișfan, Alexandru Cîmpanu și David Sala.

ADVERTISEMENT

În confruntarea cu FC Argeș, scor 1-0, Eugen Neagoe a trimis pe teren cinci jucători români eligili regulii U21, dar și pe Juraj Badelj, croatul de 19 ani transferat în iarnă. Emil Săndoi îi monitorizează atent pe jucătorii1 de la Universitatea Craiova, iar selecționerul a declarat că tinerii oltenilor trebuie să confirme la Universitatea Craiova.

„Sunt mai mulți jucători tineri care și beneficiază de regulă, trebuie și sunt obligați să beneficieze cât mai mult de regula instituită. Am văzut zilele trecute o declarație deschisă a lui Gică Popescu despre jucătorii străini care sunt aduși în campionatul nostru și jucătorii tineri care evaluează meci de meci.

ADVERTISEMENT

Din acest punct de vedere, jucătorii tineri trebuie să speculeze cât mai mult un anumit avantaj pe care îl au prin instituirea acestei reguli. În general ar trebui să ne ferim de epitete, sunt niște jucători tineri cu un potențial deosebit în decurs de afirmare”, a declarat Emil Săndoi.

Selecționerul reprezentativei U21 a României a declarat că tinerii fotbaliști trebuie să confirme la echipa de club și să fie constanți în evoluții. Acesta este de părere că în unele cazuri, jucători tineri pot întâmpina dificultăți odată cu trecerea timpului.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să concetrizeze și să își pună în valoare calitățile pe care le au, trebuie să demonstreze. Câteodată este mai ușor să fi un jucător tânăr, să joci, să te afirmi dar la un moment dat trebuie să confirmi. O confirmare înseamnă să demonstrezi că ești o certitudine, nu neapărat o promisiune, un talent sau o speranță”, a spus selecționerul.

„Trebuie să devină certutidini ale fotbalului românesc, în momentul de fața sunt promisiuni”

Emil Săndoi este de părere că „perlele” Universității Craiova trebuie să confirme în tricoul alb-albastru, pentru a deveni certitudini ale fotbalului românesc. Acesta i-a urmărit de aproape pe olteni și în stagiul de pregătire din Antalya.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să devii o certutidine la un moment dat, este foarte important pentru jucătorii tineri. Trebuie să devină certutidini ale fotbalului românesc, în momentul de fața sunt promisiuni. Am fost și în perioada de pregătire împreună cu staff-ul meu, am urmărit jucătorii și modul în care s-au pregătit.

În urmărim în meciurile de campionat, mă bucur că și Craiova folosește meci de meci jucători tineri, mai mulți în componența primului 11, deci nu doar un jucător pe parcurs. Craiova a început și cu patru jucători sub regulă. Este un avantaj pe care trebuie să îl speculeze, este foarte important să reușească asta”, a declarat Emil Săndoi.

Jovan Markovic, Ștefan Baiaram, Vladimir Screciu și Alexandru Cîmpanu pot face parte din lotul naționalei României U21 la Campionatul European din această vară. Selecționerul Emil Săndoi a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că turneul final organizat în țară este o oportunitate enormă pentru aceștia.

„Campionatul European trebuie să fie o oportunitate în plus pentru fiecare dintre ei, o oportunitate pe care trebuie să o transforme. Este un turneu final, în funcție de evoluțiile din campionat a fiecăruia și ce se întâmplă, îți dai seama că este un lot de jucători care va merge, nu putem să luam toți jucătorii care bifează minute în campionat. În fotbal ca și în viața este o selecție continuă”, a mărturisit Emil Săndoi.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,25 este cota pentru „2 solist” la meciul Petrolul Ploiești – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT