Sport

Emma Răducanu, de nerecunoscut! Britanica a dat peste cap toate pronosticurile în ultima săptămână

Câștigătoarea de la US Open 2021, Emma Răducanu, a bifat a patra victorie consecutivă și e în sferturile de finală la Stuttgart
19.04.2024 | 09:03
Emma Raducanu de nerecunoscut Britanica a dat peste cap toate pronosticurile in ultima saptamana
Emma Raducanu este in sferturile turneului WTA de la Stuttgart FOTO hepta
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a ajuns pe locul 303 mondial și a arătat un declin continuu din 2021 încoace, de când a câștigat US Open 2021, singurul ei turneu de anvergură la care a strălucit.

Va juca pentru un loc în semifinale cu liderul mondial Iga Swiatek

Britanica are însă acum o serie formidabilă, ajungând la patru victorii consecutive, ceea ce nu a mai reușit de trei ani. Emma s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart, după o nouă victorie entuziasmantă.

ADVERTISEMENT

După ce a eliminat-o pe Angelique Kerber, triplă câștigătoare de Grand Slam, Emma a trecut și de Linda Noskova (locul 31 WTA), scor 6-0, 7-5 și va juca în sferturi cu liderul mondial Iga Swiatek.

În ultima săptămână, Răducanu a obținut patru victorii consecutive, trecând de Caroline Garcia și Diane Parry, în Billie Jean Cup, și de Angelique Kerber și Linda Noskova la Stuttgart. Toate succesele au fost pe zgură.

ADVERTISEMENT

Totodată, Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale unei competiții, după 573 de zile. Ea a fost admisă pe tabloul principal de la Stuttgart, pe baza unui wild card, deoarece clasamantul nu-i permitea accesul direct.

„Trebuie să spun că nu sunt prea surprinsă. Am muncit foarte mult. Știam că este o chestiune de timp. Nu cred că acesta este cel mai bun rezultat al meu. Mai am încă mult de lucru. Sunt foarte fericită că rezultatele încep să apară”, a spus Emma, după ce a eliminat-o pe Noskova.

ADVERTISEMENT

Răducanu a trecut printr-o perioadă critică, din punct de vedere al sănătății, suferind anul trecut trei intervenții chirugicale, la încheieturile ambelor mâini și la glezna dreaptă. Din acest motiv a lipsit de pe teren opt luni.

Chiar dacă nu a jucat tenis decât foarte puțin, câștigurile ei nu au fost afectate. Firma pe care o deține a raportat încasări de zece milioane de lire sterline în 2023, grație contractelor de publicitate pe care le are cu Porsche, Evian, Tiffany, British Airways etc.

ADVERTISEMENT

În lupta pentru automobilul Porsche pus în joc la Stuttgart au rămas opt jucătoare, care se vor duela astfel:

·     Emma Răducanu – Iga Swiatek

·     Elena Rybakina – Jasmine Paolini

·     Marketa Vondrousova – Aryna Sabalenka

·     Marta Kostyuk – Coco Gauff

Sferturile de finală sunt programate azi, semifinalele mâine, iar finala duminică.

ADVERTISEMENT