Sport

Emma Răducanu, direct pe tabloul principal la Australian Open! Cum a „ajutat-o” Irina Begu

Emma Răducanu a acces direct pe tabloul principal la Australian Open. Sportiva cu origini românești nu va mai fi nevoită să joace în calificări.
03.01.2024 | 12:19
Emma Raducanu direct pe tabloul principal la Australian Open Cum a ajutato Irina Begu
Emma Răducanu va juca direct pe tabloul principal la Australian Open 2024. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu va evolua direct pe tabloul principal la ediția din acest an a Australian Open. Jucătoarea de tenis în vârstă de 21 de ani a profitat de retragerea americancei Lauren Davis, accidentată, și nu va mai fi nevoită să joace în rundele de calificări.

Emma Răducanu, direct pe tabloul principal la Australian Open! Cum a „ajutat-o” Irina Begu

Emma Răducanu a revenit cu o victorie pe terenul de tenis la începutul acestui an. Sportiva cu origini românești a învins-o pe Gabriela Ruse în primul tur la WTA Auckland. Emma Răducanu nu mai jucase din aprilie 2023, din cauza unor accidentări.

ADVERTISEMENT

Campioană la US Open 2021, Emma Răducanu nu a putut beneficia de clasamentul protejat pentru a accede pe tabloul principal la Australian Open 2024. Astfel, sportiva care joacă pentru Marea Britanie ar fi fost nevoită să ia startul primului Grand Slam al anului încă din calificări.

Valul de retrageri a făcut ca Emma Răducanu să urce direct pe tabloul principal. Karolina Muchova, Petra Kvitova, Caty McNally sau Lauren Davis i-au dat o mână de „ajutor” Emmei Răducanu. Nu în ultimul rând, Irina Begu s-a retras de la Australian Open în urma unei accidentări la cot.

ADVERTISEMENT

Irina Begu s-a retras de la Australian Open

Irina Begu nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2023. Românca a pierdut în primul tur la US Open, după care a ratat sezonul asiatic, dar și ultimele competiții ale anului. „În ultimele luni m-am confruntat cu o accidentare la cot, așa că am ales să nu joc în sezonul asiatic.

Continui să muncesc la recuperare și sper să revin cât mai curând pe teren”, a scris Irina Begu pe rețelele de socializare. Sportiva în vârstă de 33 de ani era calificată direct pe tabloul principal la Antipozi în urma clasamentului.

ADVERTISEMENT

Se oprește astfel seria fabuloasă a Irinei Begu, care a participat la 12 ediții consecutive ale turneului de la Australian Open. Astfel, România rămâne cu 3 reprezentate pe tabloul principal la Melbourne.

Este vorba despre Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. De asemenea, patru românce vor lua startul în calificări: Gabriela Ruse, Irina Bara, Miriam Bulgaru și Andreea Mitu. Turneul de la Australian Open 2024 va avea loc în perioada 14-28 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

În 2023, Emma Răducanu a suferit nu mai puțin de 3 operații la mâini. În optimi la WTA Auckland, Emma Răducanu o va înfrunta pe Elina Svitolina. Ucraineanca a trecut în primul tur de Caroline Wozniacki.

ADVERTISEMENT