Sport

Emma Răducanu, pregătită de Australian Open: “Nu mai car bolovani în spate”

Emma Răducanu este pregătită de Australian Open. Revenită pe teren în turneul de la Auckland, Răducanu va juca direct pe tablou datorită unui wild card oferit de organizatori.
13.01.2024 | 10:19
Emma Raducanu pregatita de Australian Open Nu mai car bolovani in spate
Emma Raducanu este pregatita de Australian Open
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, în vârstă de 21 de ani și clasată pe locul 299 WTA, va participa pe tabloul principal al Openului Australiei datorită unui wildcard acordat de organizatori. Pentru Răducanu, acesta va fi al doilea turneu din acest an.

Emma Răducanu are o victorie în 2024

Chiar dacă a trecut prin trei intervenții chirurgicale în 2023, Răducanu afirmă că se simte mult mai bine din punct de vedere fizic în primele zile ale noului an și că absența presiunii o va ajuta în călătoria sa către revenirea în top 100 WTA.

ADVERTISEMENT

“Mă simt mult mai ușoară acum, după mult timp. Simt că nu mai joc cărând bolovani în spate. Îmi simt corpul ușor și sunt mulțumită. Reflectând asupra trecutului, cred că oamenii sunt foarte importanți.

Cred că înconjurarea cu oameni competenți și bine informați este, desigur, relevantă”, a declarat, încrezătoare, Emma Răducanu, înainte de startul primului turneu important al anului, Australian Open.

ADVERTISEMENT

Sportiva a reflectat asupra trecutului său, subliniind importanța oamenilor competenți și bine informați în jurul său. Cu cinci antrenori schimbați în doar doi ani, Emma Răducanu încă își caută echilibrul în ceea ce privește banca tehnică.

Răducanu a primit un wild card la Australian Open

Răducanu a câștigat deja o paritdă oficială în acest an. În turneul WTA 250 de la Auckland, a început turneul alături de prietena sa, Gabriela Ruse, pe care a învins-o într-o partidă dificilă în trei seturi. Cu un scor de 6-3, 4-6, 7-5, Răducanu a demonstrat că se află într-o formă promițătoare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în optimile competiției, Emma Răducanu a întâlnit un adversat dificil în compania ucrainencei Elina Svitolina. Desi a câștigat primul set, partida s-a încheiat în favoarea adversarei, scorul final fiind 6-7 (5), 7-6 (3), 6-1.

Cu un palmares impresionant, în care a câștigat US Open 2021 venind din calificări, Emma Răducanu abordează Australian Open 2024 cu speranțe mari. Întâlnindu-se în runda inaugurală cu americancei Shelby Rogers, clasată pe locul 156 WTA, Răducanu speră să avanseze în runda următoare.

ADVERTISEMENT

Sportiva cu origini românești speră să facă o impresie puternică la primul Grand Slam al sezonului. Aflată într-o creștere de formă, Răducanu promite un spectacol de înaltă clasă pe terenul de la Melbourne, o competiție unde nu a trecut până acum de turul secund.

 

ADVERTISEMENT