Fotbal international

Emoționant! 15.000 de ursuleți la Heerenveen pentru copiii bolnavi de cancer. Câți bani s-au strâns. Video

28.10.2020 | 17:34
Emotionant 15000 de ursuleti la Heerenveen pentru copiii bolnavi de cancer Cati bani sau strans Video
Emotionant! 15.000 de ursuleti la Heerenveen pentru copiii bolnavi de cancer. Cati bani s-au strans
ADVERTISEMENT

Gest emoționant al celor de la Heerenveen, care au umplut stadionul cu 15.000 de ursuleți la meciul cu Emmen câștigat cu 4-0 și în urma căruia au strâns cu ajutorul fanilor 230.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer din Olanda.

Fiecare jucărie a reprezentat un copil bolnav de cancer din Țara Lalelelor, iar acestea au fost puse la vânzare online, fiind epuizate în doar 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Fanii olandezi au strâns aproximativ un sfert de milion de euro, sumă care a fost donată în totalitate Fundațiilor caritabile din oraș dedicate copiilor bolnavi.

Cum poți umple un stadion în vremuri de pandemie

Dacă suporterii nu pot participa la meciurile din campionatul olandez de fotbal, conducerea lui Heerenveen împreună cu fanii echipei, au venit împreună pentru o acțiune caritabilă extraordinară, în urma căreia cei 15.000 de copii bolnavi de cancer din Olanda, vor primi fonduri pentru a putea continua lupta cu această boală.

ADVERTISEMENT

 

Imaginile de pe stadionul Abe Lenstra din Heereveen au devenit virale, iar inițiativa extraordinară a clubului olandez ar putea fi preluată de alte cluburi de pretutindeni și de ce nu, un plan excelent de marketing pentru club, iar în același timp și pentru întregul stat olandez.

Demersul celor de la Heerenveen vine în sprijinul Fundației KiKa (Children Cancer Free Foundation) și a companiei de medicamente MSD, care încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra cazurilor tot mai dese de cancer la copii. Un alt exemplu extraordinar este Mesut Ozil, care face extrem de multe donații și gesturi umanitare, fiind unul dintre cei mai activi fotbaliști în această arie.

ADVERTISEMENT

Inițiativa lui Heerveen ar putea fi preluată și de alte cluburi din Olanda și de ce nu și în alte colțuri ale lumii

Acțiunea celor de la Heerveen a fost un real succes. Jucătorii lui Heereveen susținuți de cei 15.000 de ursuleți îmbrăcați în tricourile clubului, au purtat echipa spre victorie, într-o perioadă în care Olanda este lovită din plin de pandemia de coronavirus.

Heerenveen a câștigat cu Emmem, scor 4-0 și astfel a urcat pe locul patru în Eredivisie. Heerenveen are cinci victorii și o înfrângere după șase etape și se află la doar două puncte de liderul Ajax și Vitesse și la egalitate de puncte cu PSV.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a fost singura surpriză din această etapă a campionatul olandez, Ajax reușind o victorie incredibilă la Venlo, scor 13-0, performanță care va putea fi greu egalată sau doborâtă de un alt club în acest an.

 

 

ADVERTISEMENT