News

ENEL dezvăluie metoda prin care plătești facturi mai mici și economisești energie: ”Vorbim despre o reducere de mai bine de 50%”

ENEL spune cum putem avea facturi mai mici și cum să economisim curent electric. Este o scădere care depășește chiar și 50%.
07.04.2023 | 19:00
ENEL dezvaluie metoda prin care platesti facturi mai mici si economisesti energie Vorbim despre o reducere de mai bine de 50
ENEL spune cum putem avea facturi mai mici și cum să economisim curent electric. Este o scădere care depășește chiar și 50%. Sursa foto: profit.ro
ADVERTISEMENT

Compania care este unul dintre cei mai mari investitori privați din domeniul energetic dezvăluie metoda prin care plătești facturi mai mici și economisești. Reprezentanții firmei precizează că este o reducere de mai bine de 50%.

ENEL spune cum putem avea facturi mai mici și cum să economisim curent electric. Este o scădere care depășește chiar și 50%

ENEL spune cum putem avea facturi mai mici și cum să economisim curent electric, mai ales atunci când utilizăm aparatul de aer condiționat pe timpul verii. Este o scădere care depășește chiar și 50%, care poate fi de mare ajutor românilor.

ADVERTISEMENT

Anamaria Marin, reprezentanta companiei, susține că există mai multe modalități prin care putem răci temperatura din locuință. În primul rând, trebuie să oferim o atenție deosebită modului de utilizare a aparatului din casă.

„Vine vara și cea mai întâlnită utilitate a aerului condiționat este răcirea. Aici putem avea două modalități: răcirea forțată – acele momente în care decidem să punem temperatura aerului condiționat la 18 grade Celsius, nivelul maxim.

ADVERTISEMENT

Asta va ridica brusc consumul de energie – în comparație cu răcirea treptată, ceea ce ar presupune să setăm temperatura pe 25 de grade Celsius pentru o perioadă de timp. O să dureze puțin mai mult răcirea locuinței, dar eficiența ar urma să fie mult mai mare.

Recomandarea ar fi să optăm pentru răcirea treptată. Pe sistemul de răcire forțată, consumul aerului condiționat este de aproximativ 9kW/h. Dacă optăm pentru răcirea treptată, reducem acest consum la 4 kW/h.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o reducere de mai bine de 50%”, a declarat Anamaria Marin de la ENEL într-o emisiune de la dcnews.ro, unde a mai vorbit și despre aspectele pe care trebuie să le luăm în calcul când achiziționăm un aparat de aer condiționat.

ENEL, sfaturi pentru facturi mai mici la energie electrică

ENEL are mai multe sfaturi pentru facturi mai mici la energie electrică. Compania le recomandă românilor să înlocuiască aparatele vechi care consumă mult cu unele noi. În felul acesta se vor vedea diferențele de consum.

ADVERTISEMENT

De asemenea, firma susține că înlocuirea becurilor incandescente care au un consum individual de 60 W/h cu unele LED va reduce costul facturii semnificativ. Reducerea este de aproximativ 80% din consumul de energie.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”