News

Episcopul Ambrozie, anchetat pentru ce a spus la slujbă. Dosarul ajunge la Curtea de Apel București

Dosarul în care episcopul Ambrozie din Giurgiu este anchetat pentru declarații controversate în timpul slujbei va ajunge la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din București.
30.11.2021 | 08:37
Episcopul Ambrozie anchetat pentru ce a spus la slujba Dosarul ajunge la Curtea de Apel Bucuresti
ADVERTISEMENT

La finele lunii octombrie, Poliţia din Călugăreni (județul Giurgiu) se sesiza în cazul unor declarații controversate făcute de episcopul Ambrozie în timpul unei slujbe și deschidea ulterior și un dosar penal.

Atunci, înaltul prelat le-a spus enoriașilor că vaccinurile sunt expirate și incendiile din spitale ”o făcătură”.

ADVERTISEMENT

La mai bine de o lună de la debutul cazului, dosarul preotului a fost trimis spre instrumentare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, scrie blogtraianhoria.wordpress.com.

Dosarul episcopului Ambrozie, anchetat pentru declarații controversate în timpul slujbei, ajunge la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București

În luna octombrie, Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, lansa o serie de mesaje controversate în plină criză sanitară cauzată de Covid-19. Prelatul spunea atunci că incendiile din spitale ar fi o ”făcătură”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ambrozie le spunea enoriașilor să nu se vaccineze, pentru că vaccinurile ar fi expirate. În același timp, preotul a lansat un atac dur la adresa clasei politice și conducerii statului.

La doar o săptămână după ieșirea publică a preotului, Inspectoratul de Poliție Județeană Giurgiu informa că secția de poliție din Călugăreni s-a sesizat din oficiu în acest caz, iar un dosar penal pe numele episcopului a ajuns deja la Parchet.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu”.

Actele procedurale întocmite de către polițiști au fost înaintate unității de parchet competente pentru continuarea cercetărilor, având în vedere calitatea persoanei”, anunța IPJ Giurgiu, pe 24 octombrie.

ADVERTISEMENT

Ce spune Ambrozie în plină criză sanitară provocată de valul 4, cu sute de morți pe zi

La mijlocul lunii octombrie, într-o perioadă cu mii de morți săptămânal din cauza Covid-19, cu peste 15.000 de cazuri și cu o campanie de imunizare aflată la un nivel extrem de scăzut, PS Ambrozie spunea că oamenii nu trebuie să se grăbească să meargă la vaccin pentru că serurile sunt ”expirate”.

”Dvs. sunteţi tineri şi o să trăiţi şi o să vedeţi cum sfârşesc cei care şi-au bătut joc de români. E o chestiune de timp, știți?

Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”, spunea episcopul.

Despre incendiile din spitalele Covid, înaltul prelat spune: ”Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură!”

ADVERTISEMENT