News

Erdogan, mesaj pentru Vladimir Putin cu privire la un posibil atac asupra Ucrainei: “Nu ar fi un act înţelept”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, îl invită pe Vladimir Putin la discuții. Un atac armat sau o invazie a Ucrainei nu ar fi „un act înțelept”, spune el.
27.01.2022 | 13:44
Erdogan mesaj pentru Vladimir Putin cu privire la un posibil atac asupra Ucrainei Nu ar fi un act intelept
ADVERTISEMENT

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a făcut un apel la dialog în cazul Rusiei în ceea ce privește tensiunile cu Occidentul privind situația din Ucraina.

Șeful statului chiar l-a invitat pe Vladimir Putin la discuții în Turcia, el precizând că este dispus să facă „tot ce e necesar” pentru ca conflictul să se aplaneze, iar situația să nu degenereze.

ADVERTISEMENT

Recep Tayyip Erdogan, apel la dialog. Acesta însemnaă Rusia să nu comită un „act neînțelept”

Astfel, Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că Rusia nu va cominte actul neînțelept de a ataca Ucraina sau de a ocupa această regiune.

De asemenea, el a îndemnat la dialog și a cerut ca preocupările Rusiei să fie ascultate, pentru ca toate temerile sale legate de securitate să fie eliminate.

ADVERTISEMENT

„Sper că Rusia nu va apela la un atac armat sau nu va ocupa Ucraina. Un astfel de pas nu va fi un act înțelept pentru Rusia sau regiune.

Este nevoie de un dialog în care Rusia să fie ascultată și care să elimine preocupările rezonabile de securitate ale acestora”, a spus Recep Erdogan.

ADVERTISEMENT

Totodată, președintele Turciei a mai spus și că țara sa este dispusă să facă orice, iar aceste mesaje au fost deja transmise atât către președintele rus Vladimir Putin, cât și către liderul Ucrainei, Volodimr Zelenski.

Turcia are „cele mai bune intenții”, spune liderul statului

Recep Tayyip Erdogan a mai precizat că ambele țări ar trebui să fie conștiente de „sinceritatea și buna intenție a Turciei”.

ADVERTISEMENT

„Repet că suntem gata să facem tot ce este necesar și le-am transmis aceste mesaje președintelui Putin și președintelui Volodimr Zelenski.

Cred că ambele țări sunt conștiente de sinceritatea și buna intenție a Turciei”, a declarat Recep Erdogan.

De asemenea, președintele turc consideră că această criză ar trebui să fie depășită fără a se ajunge la un conflict armat, “evitând folosirea forței”.

El s-a arătat încrezător că demersurile NATO vor fi unele fructuoase: “Sperăm că inițiativa NATO va avea succes în acest sens”.

Recep Tayyip Erdogan s-a oferit ca ambele țări să fie găzduite de Turcia, iar ele să găsească o cale spre dialog și spre pace, Ankara urmând să aibă un fel de mediator între cele două state.

ADVERTISEMENT
Tags: