News

Eric, copilul din Iași lovit de tren, a murit în fața surorii lui. Familia este copleșită de durere: „Suntem terminați. Noi l-am văzut acolo”

Detalii cumplite despre accidentul feroviar petrecut marți, în Iași. Eric, un băiat de 12 ani, a murit în fața surorii lui.
22.11.2023 | 08:17
Eric copilul din Iasi lovit de tren a murit in fata surorii lui Familia este coplesita de durere Suntem terminati Noi lam vazut acolo
Eric, copilul din Iași lovit de tren, a murit în fața surorii lui. colaj Fanatik/ Foto Observator
ADVERTISEMENT

Eric, copilul din Iași lovit de tren, a murit în fața surorii lui. Detalii cumplite despre tragedia care s-a produs, marți, în comuna Scobâlțeni din Podu Iloaiei, în urma căreia un băiat de doar 12 ani și-a pierdut viața.

Eric, copilul din Iași lovit de tren, a murit în fața surorii lui

Copilul se îndrepta spre școală, fiind însoțit de surioara lui mai mare și o colegă atunci când a fost izbit de accelerat. Nu era prima oară când cei trei treceau liniile de cale ferată prin loc nepermis, pentru a ajunge mai repede la ore.

ADVERTISEMENT

Minorii au vrut să traverseze prin vagonul unui marfar staționat. Între timp, pe cealaltă linie a apărut trenul de călători Iași-Timișoara. Copiii nu l-au văzut, așa că Eric a ajuns în fața garniturii, fiind lovit.

La fața locului au ajuns polițiștii și un echipaj medical. Din păcate, pentru băiatul de 12 ani nu s-a putut face nimic pentru a fi salvat. Medicul de pe ambulanță a fost nevoit să constate decesul.

ADVERTISEMENT

Părinții lui Eric au fost anunțați cu privire la tragedie chiar de surioara mai mare a băiatului, care și-a văzut fratele cum a murit. Fata a sunat familia și a spus, înmărmurită, că Eric a fost izbit de tren.

În localitate există doar două microbuze școlare pentru cei 150 de copii

Familia copilului este copleșită de durere și susține că dacă ar fi existat suficiente microbuze destinate transportului școlar, probabil că tragedia ar fi fost evitată. „Suntem terminaţi. Ce să spun? Noi l-am văzut acolo”, a transmis nașul lui Eric, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

„Le trebuie transport. Este. Dar când vine, când nu vine. Când s-a stricat mașina. Când nu sunt de ajuns mașini”, a adăugat bunica băiatului, conform sursei citate anterior.

Drumul până la școală de la casa copiilor este de circa patru kilometri. Însă, pentru cei 150 de copii din localitate sunt puse la dispoziție doar două microbuze de transport școlar. Pentru a nu întârzia la școală în așteptarea următoarei curse, mulți dintre elevi merg pe jos spre unitatea de învățământ.

ADVERTISEMENT

Așa s-a întâmplat și marți, atunci când Eric și sora lui au plecat la ore. Ei au preferat să traverseze calea ferată pentru a scurta drumul. Primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, susține că autoritățile locale au solicitat un al treilea microbuz, însă deocamdată se află pe lista de așteptare.

 

ADVERTISEMENT