Sport

Erling Haaland, fantomă în finala Champions League 2023! Notele oferite de englezi şi italieni după Manchester City – Inter 1-0

Erling Haaland a primit una dintre cele mai mici note în Manchester City - Inter 1-0, finala Champions League 2023. Cum au fost notaţii jucătorii celor două echipe.
11.06.2023 | 00:54
Erling Haaland fantoma in finala Champions League 2023 Notele oferite de englezi si italieni dupa Manchester City  Inter 10
Ce notă a primit Erling Haaland după Manchester City - Inter 1-0, finala Champions League 2023
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a câştigat trofeul de golgeter al ediţiei 2022-2023 din Champions League, însă norvegianul a fost fantomă în finala Manchester City – Inter 1-0. Atacantul campioanei Europei a primit una dintre cele mai mici note din partea jurnaliştilor englezi.

Notele oferite de englezi după Manchester City – Inter 1-0. Erling Haaland şi-a ajutat echipa în defensivă

Cu o prestaţie ştearsă în Manchester City – Inter 1-0, în care a avut un şut pe spaţiul porţii şi a avut cele mai puţine atingeri ale balonului (18), Erling Haaland a fost notat cu 6 de Manchester Evening News. “A ajutat în propriul careu în tentativa lui City de a-şi apăra avansul luat, dar putea să fie mai decisiv în jumătatea adversă”, au scris englezii, care le-au oferit aceeaşi notă lui Akanji, Gundogan şi Grealish.

ADVERTISEMENT

Rodri, autorul singurului gol al finalei Champions League 2023, a fost notat cu 7, însă englezii erau pregătiţi să-i acorde o notă mult mai mică. “Prestaţia a fost de 4 din 10, dar marcarea golului victoriei în finală i-a crescut nota”, au concluzionat englezii.

Cele mai mari note au fost obţinute de Ederson şi Stones, ambii primind 9. “Puţin temător în prima repriză, a avut câteva parade importante după pauză”, a fost descrierea prestaţiei portarului brazilian. “Stones a fost remarcabil atunci când lucrurile nu stăteau bine în jurul lui”.

ADVERTISEMENT

Manchester City: Ederson (9) – Akanji (6), Dias (8), Ake (7) – Stones (9), Rodri (9) – B. Silva (7), De Bruyne (4), Gundogan (6), Grealish (6) – Haaland (6). Au mai intrat Foden (7), Walker (a jucat prea puţin ca să fie notat).

Notele acordate de italieni după Manchester City – Inter 1-0

Jurnaliştii de la TUTTOmercatoWEB au acordat, în general, note peste 6, însă Romelu Lukaku a fost cel care a primit cel mai slab calificativ. Intrat în a doua repriză, în minutul 57, belgianul a ratat două ocazii mari pe finalul meciului, când putea să trimită finala în prelungiri, şi a primit 4,5.

ADVERTISEMENT

Simone Inzaghi a primit nota 6 pentru strategia gândită în finala Champions League 2023, însă italienii l-au criticat pentru deciziile luate. “Schimbările au lăsat de dorit. Greu de explicat la D’Ambrosio, târziu la Gosens şi Mkhitaryan. Totuşi, echipa a jucat de la egal la egal cu City”, au explicat italienii.

Inter Milano: Onana (6,5) – Darmian (6,5), Acerbi (6,5), Bastoni (5,5) – Dumfries (6,5), Barella (5,5), Brozovic (6), Calhanoglou (5), Dimarco (6) – Dzeko (6), L. Martinez (5,5). Au mai intrat Lukaku (4,5), Gosens (6,5), Bellanova (6), D’Ambrosio şi Mkhitaryan, ultimii doi fără note.

ADVERTISEMENT

După succesul din finala Champions League, Manchester City a reuşit tripla şi a devenit a opta echipă din Europa care obţine această performanţă. În 2023, “cetăţenii” se vor mai lupta pentru încă trei trofee: Supercupa Spaniei, Supercupa Angliei şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT