Fotbal international

Erling Haaland s-a accidentat! Cât va lipsi superstarul Borussiei Dortmund

02.12.2020 | 22:51
Erling Haaland sa accidentat Cat va lipsi superstarul Borussiei Dortmund
ADVERTISEMENT

Erling Haaland s-a accidentat în dimineața partidei dintre Borussia Dortmund și Lazio și nu va mai juca în 2020. Ca urmare a acestei probleme medicale, norvegianul nu a fost inclus în lotul pentru meciul din etapa a 5-a a Ligii Campionilor.

Atacantul în vârstă de 20 de ani a suferit o ruptură musculară la ședința de pregătire pe care Lucien Favre a susținut-o înaintea jocului cu Lazio și la care fotbaliștii au făcut stretching.

ADVERTISEMENT

Înaintea penultimei runde din faza grupelor UEFA Champions League, Haaland era golgheterul la zi al competiției, cu șase reușite.

Haaland nu va mai juca în 2020. S-a „rupt” chiar înainte de Borussia Dortmund – Lazio

Din cauza acestei accidentări, Favre nu se va putea baza pe serviciile celui mai bun atacant al său la nu mai puțin de 7 partide. Pe lângă meciul cu Lazio, Dortmund mai are de jucat în acest an 4 meciuri de Bundesliga, cu Eintracht Frankfurt, VfB Stuttgart, Werder Bremen și FC Union Berlin, un meci de Champions League, cu Zenit St. Petersburg și un meci în Cupa Germaniei, cu Eintracht Braunschweiger.

ADVERTISEMENT

Accidentarea lui Haaland nu este singura anunțată de Borussia Dortmund. Dacă norvegianul a suferit leziuni musculare la unul dintre bicepșii femurali, Emre Can va sta și el pe bară tot din cauza problemelor musculare.

„Erling Haaland și Emre Can nu au fost incluși în lotul pentru meciul cu Lazio! Vindecați-vă curând, băieți”, este mesajul postat pe Twitter-ul oficial BVB.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă pentru Dortmund pierderea lui Haaland

Pe locul 4 în Bundesliga, la 4 puncte în spatele liderului Bayern Munchen, Borussiei Dortmund îi va fi aproape imposibil de găsit un înlocuitor pentru Haaland. În acest sezon, internaționalul norvegian a marcat 17 din totalul de 37 de goluri pe care le-a înscris BVB și a oferit trei pase decisive în cele 14 apariții ale sale.

Luna trecut, Haaland a primit trofeul „Golden Boy 2020” din partea cotidianului italian Tuttosport, trofeu decernat celui mai bun tânăr fotbalist al anului. Atacantul are contract cu Dortmund până în 2024, clauza lui de reziliere fiind de 75 de milioane de euro, aceasta neputând fi însă activată mai devreme de 2022.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati, alt „puști minune” care va lipsi de pe gazon o perioadă îndelungată

Borussia Dortmund nu este singura echipă din UEFA Champions League care și-a pierdut vedeta. La începutul lunii noiembrie, FC Barcelona a rămas fără Ansu Fati (18 ani). Atacantul spaniol s-a accidentat în victoria catalanilor cu Betis, scor 5-2. Acesta a fost operat cu succes la menisc, dar va trebui să stea departe de gazon nu mai puțin de patru luni de zile.

În momentul accidentării, internaționalul spaniol era unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai lui Ronald Koeman. Ansu Fati a bifat zece prezențe în tricoul blaugrana în acest sezon, perioadă în care a marcat cinci goluri și a oferit două assist-uri.

ADVERTISEMENT