Sport

Erling Haaland scrie din nou istorie! A stabilit un nou record cu golul marcat contra lui Bayern

Manchester City s-a impus cu 3-0 în fața lui Bayern, iar Erling Haaland a marcat golul 45 în acest sezon, nou record pentru un jucător din Premier League.
12.04.2023 | 08:18
Erling Haaland scrie din nou istorie A stabilit un nou record cu golul marcat contra lui Bayern
Haaland a ajuns la 45 de goluri în acest sezon, un record pentru Premier League, depășind performanțele lui Van Nistelrooy și Salah. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester City n-a avut milă de Bayern Munchen în manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League. În fața unui stadion arhiplin s-a impus cu un sec 3-0, succes la care a contribuit din plin și Erling Haaland.

Haaland a ajuns la 45 de goluri în acest sezon, un record pentru Premier League, depășind performanțele lui Van Nistelrooy și Salah

Înainte de meciul de Manchester, Bayern Munchen avea victorii pe linie în actuala ediție a Champions League. Și tocmai o eliminase pe PSG, o echipă care, ca și City, a investit enorm pentru a câștiga competiția.

ADVERTISEMENT

Mai mult, veneau cu Tuchel pe bancă. Un tehnician care, în 2021, la singura finală a englezilor cu Guardiola pe bancă, le suflase trofeul. Într-un sezon în care, ca și acum, preluase din mers noua sa formație. Care, atunci se numea Chelsea.

Însă, probabil că tocmai setea de revanșă a fost determinantă. Iar la acest capitol nu vorbim doar despre cea a lui Pep. Ci și a mașinii de goluri numită Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Căci norvegianul, care a ajuns la Manchester după ce i-a refuzat pe bavarezi, avea un bilanț catastrofal contra lui Bayern. Jucase anterior împotriva acesteia de 7 ori și, deși marcase 4 goluri, pierduse de fiecare dată.

Acum însă, lucrurile s-au schimbat. După ce Rodri a deschis scorul în prima repriză, Bayern a părut capabilă să reechilibreze balanța în startul părții secunde. Apoi însă, totul s-a năruit pentru oaspeți. Chiar dacă a ieșit, cu probleme medicale, De Bruyne.

ADVERTISEMENT

Iar Haaland a avut o contribuție imensă. A centrat la golul de 2-0, marcat de Bernardo Silva. Pentru ca, mai apoi, să-și treacă numele pe lista marcatorilor, șapte minute mai târziu.

A fost reușita sa cu numărul 45 pentru Manchester City în actuala stagiune. Astfel că, după ce bifase mai multe recorduri ale Champions League contra lui Leipzig, a mai bifat unul.

ADVERTISEMENT

De această dată pentru Premier League. Căci Haaland a depășit performanțele izbutite de Ruud van Nistelrooy (2002-03) și Mohamed Salah (2017-18), care izbutiseră 44 de goluri, ispravă pe care o egalase cu ”dubla” din meciul cu Southampton. Și sezonul nu este încheiat.

ADVERTISEMENT