Sport

Manchester City – Bayern Munchen 3-0, în turul sferturilor de finală ale Champions League. Pep Guardiola, revanșă dulce în fața lui Tuchel. Video

Manchester City a învins Bayern Munchen, scor 3-0, în manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinale.
11.04.2023 | 23:36
Manchester City  Bayern Munchen 30 in turul sferturilor de finala ale Champions League Pep Guardiola revansa dulce in fata lui Tuchel Video
ADVERTISEMENT
11-04-2023
18:21

Manchester City - Bayern Munchen 3-0 (Rodri 27, Bernardo Silva 70, Haaland 77)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Manchester City se impune în fața lui Bayern, scor 3-0, și e cu un pas și jumătate în semifinalele Champions League.

Min. 77 – GOOOL Manchester City!!! Haaland înscrie lejer din 5 metri după o minge așezată cu capul a lui Stones.

Min. 76 – Sommer blochează cu mare dificultate șutul lui Alvarez.

Min. 70 – GOOOL Manchester City!!! Upamecano pierde balonul în jumătatea proprie, Grealish îi pasează cu călcâiul lui Haaland, iar norvegianul îi așează perfect mingea pe cap lui Bernardo Silva care majorează avantajul ”cetățenilor”.

Min. 57 – Sommer mai are o intervenție miraculoasă la reluarea lui Ruben Dias. Pe reluare se vede că portughezul era într-o poziție de ofsaid nesemnalizată.

Min. 57 – Ake șutează surprinzător din unghi, dar Sommer este pe fază și respinge în corner.

Min. 54 – Ederson mai reușește o paradă extraordinară la un șut periculos al aceluiași Sane.

Min. 49 – Sane este din nou aproape de gol, dar șutul său din 16 metri este blocat de Ederson.

Min. 46 – Sane șutează violent de la 20 de metri, iar Ederson respinge cu dificultate cu brațul.

Min. 45+2 – Sane șutează de la mare distanță, dar mingea trece pe lângă poarta lui Ederson.

Min. 34 – Sommer este pus la pământ de Grealish, arbitrul nu acordă nimic, iar portarul elvețian are o intervenție miraculoasă cu piciorul la șutul lui Gundogan.

Min. 27 – GOOOL Manchester City!!! Rodri a primit o mingea în marginea careului bavarezilor, a trecut de un adversar și a marcat cu un șut superb cu efect.

Min. 26 – Musiala șutează periculos din 14 metri, dar Ruben Dias se aruncă la disperare și blochează mingea.

Min. 22 – Grealish îl găsește foarte bine cu o pasă cu călcâiul pe Haaland, dar șutul norvegianului de la 16 metri este moale și nu-l poate învinge pe Sommer.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Manchester City – Bayern Munchen.

  • Manchester City: Ederson – Akanji, Ruben Dias, Ake – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland. Rezerve: Ortega, Carson, Walker, Phillips, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Mahrez, Perrone, Palmer, Lewis. Antrenor: Josep Guardiola.
  • Bayern Munchen: Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies – Goretzka, Kimmich – Coman, Musiala, Sane – Gnabry. Rezerve: Ulreich, Schenk, Mane, Sarr, Joao Cancelo, Blind, Muller, Gravenberch, Tel, Mazraoui, Stanisic. Antrenor: Thomas Tuchel.

Meciul Manchester City – Bayern Munchen are loc marți, 11 aprilie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul manșei tur a sferturilor de finală ale Champions League. Judecând după programul partidelor din această fază este evident cea mai tare confruntare, între actuala și fosta echipă a lui Pep Guardiola, care de la plecarea în 2012 de la Barcelona nu a mai câștigat niciodată trofeul celei mai puternice întreceri fotbalistice la nivel de cluburi de pe continent.

Unde se joacă meciul Manchester City – Bayern Munchen

Confruntarea Manchester City – Bayern Munchen se desfășoară marți, 11 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul Etihad Park din Manchester, în manșa tur a sferturilor de finală din Champions League. Este considerată de departe a fi dubla vedetă a acestei faze. Manchester City a jucat o finală, pierdută acum doi ani la lovituri de departajare în fața lui Chelsea, Bayern este multiplă câștigătoare a trofeului, șase la număr, ultimul în 2020, la Lisabona, cu PSG.

ADVERTISEMENT

Un astfel de meci atrage ca un magnet și este de la sine înțeles faptul că se va disputa cu casa închisă, așteptându-se un adevărat spectacol și în tribune, nu doar pe teren. Este însă, totodată, un meci cu risc ridicat de incidente, prin urmare va fi în funcțiune o impresionantă desfășurare de forțe, cu scopul de a preveni sau a opri imediat orice ciocniri ar apărea între suporteri, știut fiind faptul că nu de puține ori fanii germani au fost protagoniști alături cei englezi în producerea unor violențe cu prilejul meciurilor directe atât la nivel de cluburi cât și de echipe naționale.

Cine transmite la TV partida  Manchester City – Bayern Munchen

Partida Manchester City – Bayern Munchen se joacă marți, 11 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul Etihad Park din Manchester, în manșa tur a sferturilor de finală ale Championa League și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe posturile de televiziune Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Manchester, spre deosebire de Lisabona, unde soarele a fost stăpân autoritar toată ziua, vremea a fost potrivnică fotbalului. Vreme mohorâtî, cu cer acoperit pe tot parcursul zilei și, cel mai neplăcut, cu posibilități mari de reprize de ploaie în mai multe reprize pe parcursul zilei, inclusiv la ora meciului. Maxima zilei va ajunge la numai 11 grade, la ora joculjui fiind progonzote 5-6 grade.

Cine arbitrează meciul Manchester City – Bayern Munchen

Un meci de asemenea importanță, între două echipe cu șanse de a juca finala sau chiar de a o câștiga, cum este Manchester City – Bayern Munchen, trebuia încredințat unui arbitru de top, component al Elite League atât la UEFA cât și la FIFA așa s-a întâmplat. Spaniolul Jesus Gil Manzano, 39 de ani, este cel care va împărți dreptatea pe Etihad Park.

ADVERTISEMENT

Manzano are în general referințe bune, fiind un arbitru care a greșit destul de puțin. Totuși, în 23 septembrie 2018 FC Barcelona a terminat, neașteptat, la egalitate, 2-2, pe teren propriu cu Girona, altă echipă catalană iar modul în care ar fi condus acel meci Manzano l-a supărat atât de tare pe starul Lionel Messi încât acesta la final de partidă a refuzat să îi strângă mâna arbitrului, deși presa, inclusiv cea catalană, aveau să scrie că a fost în general un arbitraj corect, fără lucruri serioase dev reproșat.

Ce absențe sunt în partida Manchester City – Bayern Munchen

Antrenorul Pep Guardiola nu îl are pentru acest meci pe mijlocașul Phil Foden, fotbalist deosebit de tehnic, dar foarte indisciplinat atât tactic cât și în viața personală, de multe ori presa din Insulă scriind despre escapadele bahice ale tânărului internațional englez. Important este faptul că a putut reveni golgterul norvegian Erling Haaland, deja cu gol de la primul meci, 4-1 la Southampton.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen are mai multe probleme. Thomas Tuchel e salvat în poartă de transferul internaționalul elvețian Yan Sommer, altfel fâră Manuel Neuer pe termen lung situația nu ar fi fost prea bună. Nu pot evolua nici Lucas Hernandez, unul dintre fundașii importanți dar nici vâeful camerunez Eric Choupo-Moting, care nu o fi cel mai fin tehnician, dar are o mare abilitate de a marca.

Cote la pariuri la jocul Manchester City – Bayern Munchen

Deși echipa cu șase trofee este cea bavareză și cetățenii încă mai aleargă după primul succes pentru bookamkeri Manchester City pare un adevărat balaur, pentru că are o cotă foarte joasă la victorie, doar 1,65 iar bavarezii una foarte ridicată, 5.40. Șansă dublă 1X aproape că nu contează, cotă de numai 1,20 dar șansă dublă X2 este absolut fantastică: 2,35. Un gol marcat de oaspeți valorează 1,50.

Victoriile sunt împărțite între cele două echipe în meciurile directe care au fost șase, toate în grupele Champions League. În 2011 City a învins acasă cu 2-0 și a pierdut la Munchen la același scor. În 2013 Bayern s-a impus pe Rtihad Park cu 3-1 și a pierdut scasă cu 2-3. În fine, în 2014 echipa lui Guardiola a învins dramatic acasâ, cu 3-2 și a cedat în Bavaria cu 1-0.

ADVERTISEMENT