ADVERTISEMENT
News

Eroare uriașă legată de declarația pe proprie răspundere! Rafila: „Din această cauză, oamenii greșesc și sunt sancționați”

Autor: Alexandru Năstase | 18.04.2020 | 15:24
Eroare uriașă legată de declarația pe proprie răspundere! Rafila: „Din această cauză, oamenii greșesc și sunt sancționați”
Mai multui politisti verifica documentele unui barbat aflat in Gara de Nord, in timpul restrictiilor impuse de starea de urgenta si carantina privind limitarea imbolnavirilor cu noul coronavirus, COVID-19. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Există o eroare uriașă legată de declarația pe proprie răspundere, eroare pe care tind să o facă foarte mulți oameni. Aceasta a fost explicată pentru DC News de profesor doctor Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Eroare uriașă legată de declarația pe proprie răspundere!

Acesta nu s-a ferit și a transmis tuturor că la baza greșelii se află, de fapt, o comunicare îndoielnică a autorităților, una care nu a fost deocamdată corectată.

“Reglementarea legală, în momentul de față, solicită declarație pe propria răspundere atunci când faci activitate fizică individuală sau când te duci să-ți cumperi pâine de la magazinul de vis-a-vis.

ADVERTISEMENT

Rafila: „Din această cauză, oamenii greșesc și sunt sancționați”

Ministrul de Interne a zis că nu este nevoie de declarație pe propria răspundere atunci când te deplasezi în apropierea locuinței sau atunci când îți plimbi animalul de companie.

Așadar, declarația oficială a fost că nu este nevoie de un astfel de document. Din păcate, nu s-a adaptat și legislația la declarația ministrului de Interne.

ADVERTISEMENT

Oamenii sunt confunzi și, din această cauză, greșesc și sunt sancționați. Eu nu cred că oamenii au de ce să fie sancționați ei ascultând și crezând ce le spune ministrul de Interne.

Lucrurile acestea se pot corecta foarte ușor”, a spus preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că, de curând, acesta nu a fost mulțumit nici de măsurile administrative anunţate în urma acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie.

Conform înțelegerii inițiale, angajaţii MAI urmau să ajute la împărţirea Sfintelor Paşti şi a Luminii sfinte, fapt pe care Rafila l-a catalogat drept greu de gestionat şi imprevizibil. El a precizat că riscurile pentru sănătatea publică erau evidente.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!