Sport

„Eroii de la Sevilla”, gest superb la inaugurarea stadionului Steaua. Unde vor ajunge tricourile semnate de legendele roș-albaștrilor. Exclusiv

Dar din dar se face rai. „Eroii de la Sevilla” au fost tratați regește la inaugurarea stadionului stadionului Steaua, dar FANATIK a aflat că și ei, la rândul lor, vor face un gest demn de toată aprecierea.
07.07.2021 | 20:30
Eroii de la Sevilla gest superb la inaugurarea stadionului Steaua Unde vor ajunge tricourile semnate de legendele rosalbastrilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Prezent la inaugurarea stadionului Steaua, acolo unde s-a jucat amicalul dintre CSA și OFK Belgrad, FANATIK a aflat actul de caritate pe care îl vor face „Eroii de la Sevilla”, fotbaliștii care au obținut cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986.

Tricourile semnate de „Eroii de la Sevilla”, scoase la licitație pentru copiii nevoiași

Cu excepția celor doi eroi care au asistat din ceruri la inaugurarea stadionului Steaua, Lucian Bălan și Ilie Bărbulescu, și a antrenorului Emerich Ienei, la eveniment au participat toți cei care au câștigat finala cu FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam, Victor Pițurcă, Gabi Balint, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuș, Adrian Bumbescu și restul „Eroilor de la Sevilla” au dat autografe pe niște tricouri care vor fi scoase la licitație în scop caritabil.

FANATIK a aflat că ele vor fi donate la Valea Screzii, la Asociatia Pro Vita Valea Plopului, acolo unde se află 400 de copii nevoiași. Banii obținuți în urma licitației vor fi strânși și trimiși de Crăciun la micile suflet.

ADVERTISEMENT

Pentru foștii fotbaliști care au obținut cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, evenimentul inaugurării noii arene din Bd. Ghencea a reprezentat un prilej excelent pentru depănat amintiri. În timp ce unii dintre „Eroi” semnau tricourile, alții se întrețineau la un pahar de șampanie.

Tricourile semnate de legendele clului din Ghencea sunt special dedicate aniversării a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Alb, cu dungi roșii și albastre pe mâneci, echipamentul are inscripționat pe spate numărul 86, scris din numele fotbaliștilor care au învins-o pe Barcelona la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Emerich Ienei, marele absent de la inaugurarea stadionului Steaua

Dacă Bălan și Bărbulescu au văzut dintre îngeri inaugurarea noului stadion Steaua, Emerich Ienei a avut probleme personale pentru care nu a putut ajunge la grandiosul eveniment. Singurul antrenor care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu o echipă românească a transmis prin intermediul FANATIK un mesaj pentru steliști.

„În primul rând aș vrea să le transmit toate cele bune, iar actualilor și viitorilor jucători ale Stelei, le transmit să reușească să joace cândva la același nivel! Meciul cu OFK Belgrad nu este de fapt doar o inaugurare cu un meci amical, ci este o mare sărbătoare pentru familia Stelei”, a declarat Ienei, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș și-a primit definitiv tricoul. CSA Steaua a retras numărul 7

Un tricou special a primit și Marius Lăcătuș. Înainte de startul partidei amicale dintre CSA Steaua și OFK Belgrad, la centrul terenului a fost adus, înrămat, tricoul roș-albastru cu numărul 7, pe care „Fiara” l-a purtat de-a lungul ilustrei sale cariere la Steaua.

Pe lângă acest cadou, Lăcătuș a primit și o plachetă, în semn de mulțumire, dar și de retragere a legendarului tricou. Astfel, de acum înainte, niciun jucător de la CSA Steaua nu va mai evolua cu numărul 7, acesta fiind retras oficial. Ultimul purtător a fost Florin Răsdan, care a trecut la numărul 20.

ADVERTISEMENT